Pizza ustalarının lezzet savaşı: Haberler

featured

Türkiye Pizza Şampiyonası’nın ikincisi Urla’da düzenlendi. Etkinlikte gastronomi tutkunları ve pizza severler bir araya geldi. 30 usta şef, jüri üyeleri ve yaklaşık 600 ziyaretçi önünde yeteneklerini sergiledi. Seyhan Laçin birincilik ödülünü alırken, ikincilik Dikili’den Barış Utku Şentürk’e, üçüncülük ise Bursa’dan Ceyhun Filiz’e gitti. Jüri Özel Ödülü’nü ise Burdur’dan Nur Buran Ergüz kazandı. İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Pietro Alba da organizasyona katıldı. Dünya Pizza Akrobasi Şampiyonu Umberto Napolitano ve 2006 Almanya Pizza Şampiyonu Sebastiano Minitti ise pizza hamuruyla şovlar yaparak etkinliğe renk kattı. Ayrıca, çekilişle 6 ateş çukuru ve 1 tablet sahiplerini buldu.

Türkiye Pizza Şampiyonası’nın ikincisinin düzenleyicisi Şahin Çiftçi, Almanya’da yıllardır düzenledikleri şampiyonanın Türkiye versiyonunu oluşturmak istediklerini belirtti. Çiftçi, Türkiye Pizza Akademisi’ni kurduğunu ve pizzayı gerçekten öğrenmek isteyen şeflere en ince detaylarıyla anlattığını söyledi. Organizasyona 30 yarışmacının katıldığını ve en iyi pizzayı yapmak zorunda olduklarını vurguladı. Jüri, sunum, temizlik ve lezzet gibi kriterlere göre değerlendirme yapıp ülkenin en iyi pizza şefini seçti.

Etkinliğin genel koordinatörü Gafur Alişer ise Urla’nın gastronomi ve turizm açısından önemine dikkat çekti. Egebeta Urla Bazajansr’da yapılan organizasyona geçen yıl 350 kişinin katıldığını belirten Alişer, bu yıl ise 600’e yakın misafiri ağırladıklarını söyledi. Urla’nın sanata ve gastronomiye yakın olmak adına etkinliklere devam edeceklerini ifade etti.

Katılımcı şeflerden Berke Devecioğlu, 6 yıldır bu işi yaptığını ve yarışmada Napoliten pizza yaptığını söyledi. Nur Buran Ergüz ise 48 sajanst fermantasyonla hazırladığı özel soslarla farklı bir pizza deneyimi sunduğunu belirtti. İzmir’den katılan Bedirhan Bedirbor ise farklı soslarla lezzeti artırmayı sevdiğini ve yarışmada trüf yağında marine ettiği istiridye mantarını kullandığını açıkladı.

Göz Atın

Jüri üyeleri arasında Murat Bingül, Volkan Sintaç, Ahmet Günter Sezener, Bülent Akgerman, Haluk Özyavuz, Şahin Çiftçi, Umberto Napolitano, Sebastiano Minitti, Dr. Emrah Köksal ve Ufuk Evrim Karadağ gibi isimler yer aldı. Türkiye Pizza Şampiyonası, Urla’da gerçekleşen bu lezzet dolu etkinlikle bir kez daha pizza tutkunlarını bir araya getirdi.

Benzer Haberler

Bir Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!