MİT'in Hızlı Nokta Operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG'nin maliye yapılanması içerisinde önemli bir rol oynayan "Viyan" kod isimli Remziye Altığ'ı etkisiz hale getirmek amacıyla Suriye'nin Kamışlı ilçesinde hızlı bir nokta operasyonu düzenledi.

Operasyonun Ardındaki Detaylar

Özel bir ekip tarafından yakın takibe alınan Altığ, Kamışlı’da düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Remziye Altığ: "Viyan" Kodlu Sözde Sorumlu

"Viyan" kod adıyla bilinen Remziye Altığ, 2016 öncesinde Türkiye’de örgütsel faaliyetlere öncülük etti. Mersin’de, PKK/KCK’nın gençlik yapılanması tarafından düzenlenen gösterileri organize etti ve örgütün eylemsel planlamalarında yer aldı.

2016’da örgütün kırsal kadrosuna katılan Altığ, Suriye alanındaki faaliyetlerde bulundu ve daha sonra PKK/YPG’nin mali yapılanması içerisinde sözde sorumlu seviyede faaliyet göstermeye başladı.

Son Dakika Anne ve Kızı Feci Kazada Hayatlarını Kaybetti Son Dakika Anne ve Kızı Feci Kazada Hayatlarını Kaybetti

Altığ'ın Etkisiz Hale Getirilmesi: Türkiye'nin Güvenliği İçin Önemli Adım

MİT'in gerçekleştirdiği bu başarılı operasyon, Türkiye'nin terörle mücadelesinde önemli bir adımı temsil ediyor. Altığ'ın etkisiz hale getirilmesi, örgütün mali yapısına darbe vurarak bölgedeki istikrarı artırma hedefine yönelik atılmış önemli bir adımdır.

Türkiye'nin Kararlılığı

Türkiye, terörle mücadelesinde kararlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. MİT'in Kamışlı operasyonu, ülkenin güvenliğine yönelik tehditlere karşı verilen kararlı mücadelenin bir göstergesidir.