Portakal mevsimi tüm ihtişamıyla devam ederken, sofralarınıza hafif ve lezzetli bir dokunuş katmaya ne dersiniz? Müjgan Yurtseven'in önerdiği portakallı tiramisu tarifi, portakal kreması ve peltesiyle adeta bir lezzet şöleni vaat ediyor. İşte malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarıyla Portakallı Tiramisu tarifi...

Renkli Saçların Bakımı: Renk Koruyucu Ürünler Renkli Saçların Bakımı: Renk Koruyucu Ürünler

Malzemeler: Taze ve Leziz İçeriklerle Dolu

Portakal Peltesi İçin:

  • 1 bardak toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 bardak taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 bardak su
  • 60 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin:

  • 2 paket krema, 400 gr (% 35 yağlı)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım bardak toz şeker
  • Yarım portakalın suyu, 50 ml
  • 3 yemek kaşığı portakal peltesi
  • 1 paket vanilya
  • 400 gr krem beyaz peynir, oda sıcaklığında
  • 1,5 paket savoyer bisküvi

Bisküvileri Islatmak İçin:

  • 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 bardak su
  • 3 yemek kaşığı portakal likörü (opsiyonel)

Yapılışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu

Portakal Peltesi:

  1. Toz şeker ve mısır nişastasını sos tenceresine alın.
  2. Portakal suyu, limon suyu ve suyu ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  3. Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
  4. Pelteyi cam kaseye aktarın ve üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabına kaldırın.

Krema:

  1. Krema, toz şeker, portakal kabuğu, portakal suyu, ve portakal peltesinden 2 yemek kaşığı ile vanilyayı büyük bir kaba alın.
  2. Mikserin yüksek devrinde 4-5 dakika çırpın.
  3. Krem beyaz peyniri ekleyerek kremamsı kıvama gelene kadar 4-5 dakika daha çırpın.

Montaj:

  1. Bisküvileri portakallı suya batırıp kabın tabanına yerleştirin.
  2. Üzerine kremanın yarısını yayın.
  3. 4-5 yemek kaşığı portakal peltesini sürün.
  4. Islatılmış bisküvileri peltenin üzerine yerleştirin ve kalan kremayı ekleyin.
  5. Kabı streç film ile kapatıp en az 3 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin.
  6. Üzerine kalan portakal peltesini yayın ve portakal dilimleriyle süsleyin.

Afiyetle, Sevgiyle ve Sağlıkla Kalın...

Şimdi, bu nefis tarifi denemeye ne dersiniz? Afiyet olsun!

Editör: Kader GÜL