İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kuşatmanın sağlık sistemine olan ciddi etkilerini ele almaktadır. Shifa Hastanesi'nin bahçesinin 179'dan fazla definle mezarlık haline geldiği belirtiliyor. Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin hizmet verememesi durumunu vurgulamaktadır.Saldırılar Sonucu Şifa Hastanesi Mezarlığa DöndüRapor, Shifa Hastanesi'ndeki kritik insani durumu vurgular, özellikle elektrik eksikliğinden dolayı neonatal servisin durduğuna dikkat çeker. Bebeklerin ısınmaları için folyoya sarıldığı ve transfüzyon için kan sıkıntısı yaşandığı ifade edilmektedir.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç gibi uluslararası kuruluşlar, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırıları potansiyel savaş suçu olarak nitelendiriyor. Durum, başka bir hastaneyi etkileyen elektrik kesintileri ve yakıt sıkıntısıyla daha da kötüleşiyor, bu kez Kudüs'te.

Çin Çongçing'de Şiddetli Yağış: 6 Ölü Çin Çongçing'de Şiddetli Yağış: 6 Ölü

Hastaları ve sağlık personelini tahliye etmek için gönderilen konvoyun, devam eden İsrail saldırıları ve çevredeki çatışmalar nedeniyle bölgeye giremediği belirtiliyor. Metin ayrıca İsrail ordusunun iddiasına göre Gazze'deki Rantisi Çocuk Hastanesi'nde rehineleri tutan Hamas'ı suçlamaktadır.Saldırılar Sonucu Şifa Hastanesi Mezarlığa Döndü (2)İsrail askeri tarafından paylaşılan görseller, iddiaya göre hastane içinde Hamas tarafından kontrol edilen silah depolarını ve tünelleri göstermektedir. Ordu, Hamas'ın hastaları insan kalkanı olarak kullandığı iddiasında bulunmaktadır, ancak Hamas bunu reddetmektedir.Saldırılar Sonucu Şifa Hastanesi Mezarlığa Döndü (3)Rapor, hastanenin İsrail askeri kuşatması altında olduğunu, giriş ve çıkışlara izin verilmediğini belirterek Gazze'deki insani krizi daha da kötüleştiren bir durumu özetlemektedir.

Editör: Kader GÜL