Nepal ve Bangladeş'te Musonun Vurduğu An Nepal ve Bangladeş'te Musonun Vurduğu An

Beşar Esad'ın suikasta uğradığı, bir oğlu ve yeğeninin öldürüldüğü ve kendisinin ağır yaralandığı haberleri son günlerde yaygın bir şekilde medyada yer almaktadır. Bu haberler, Suriye'de yaşanan karmaşık ve çatışmalı durumu daha da karmaşık hale getiriyor.

Şam'daki dostlarımıza bu konuyu sorduk ve onlar da bize ilginç cevaplar verdi. Onlara göre, bu haberler psikolojik harp propagandasının bir parçasıdır. Beşar Esad'ın bayramda ailesiyle birlikte halkla iftarlara katılması, parklardaki çocukların oyunlarına eşiyle birlikte iştirak etmesi, İsrail ve Suriye sahasındaki memur piyonlarını çıldırtmaktadır.

Lübnan'ın Hizbullah lideri Nasrallah ve ailesi, Filistin'in Hamas lideri Heniyye ve ailesi, İran'ın liderleri ve aileleri, Irak ve Yemen'in liderleri ve aileleri gibi onurlu liderler ve milletler, vatan ve bağımsızlık söz konusu olduğunda en kıymetli olanı feda etmek için tereddüt etmezler. Vatansız ve onursuz olanlar bunu anlayamazlar.

Öte yandan, Neo-Nazi Netanyahu ve avanesi Filistin'de çocukları, direnişin önderlerini katlederek, Filistin direnişine yoldaşlık eden siyasi liderlere ve çocuklarına suikast düzenleyerek direnişi, umudu öldürebileceklerini zaferi engelleyebileceklerini sanacak kadar acizlik, gaflet ve hezeyan içindedir.

Düşmanlara inat yaşayacak ve muzaffer olana kadar mücadele edeceğiz. İsrail kaynaklı ve taraftarları sanal-sosyal medyasında yer alan bu tür haberlere ve iddialara itimat etmeyiniz. Şehitlerimiz olduğunda korkak düşmanlar gibi onları saklamaz, gizlemeyiz. Omuzlarımızda baş üstünde taşır, uğurlarız.

Editör: Kader GÜL