Sebzelerin Detoks Etkisi Nedir? Sebzelerin Detoks Etkisi Nedir?

Sarı Kodlu Uyarı Kuvvetli Sağanak Yağışlarla Dolu Hava Değişiklikleri Bekleniyo (1) Bu kentler Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Kayseri'nin güney ve doğusu, Sivas'ın güneybatısı ve Elazığ'dır. Bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar beklenmektedir, yağış miktarı 21-50 kg/m² arasında olabilir. Bunun dışında iç ve güney kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 6 derece azalması öngörülmektedir. Rüzgar genellikle kuzey yönünden esecek, güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Ayrıca, farklı bölgelerdeki hava durumu tahminleri şu şekildedir:

Marmara Bölgesi:
Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi:
Bölgenin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi:
Parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, Adana, Hatay, Osmaniye çevrelerinde ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi:
Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Kayseri'nin güney ve doğusu ile Sivas'ın güneybatısında kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi:
Bölgenin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:
Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi:
Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Gece saatlerinden itibaren Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:
Gaziantep ve Kilis çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak.

Lütfen hava durumu tahminlerini takip etmek ve güvendiğiniz kaynaklardan güncel bilgi almak önemlidir, çünkü hava koşulları tahminleri sürekli olarak güncellenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 Ağustos Hava Durumu Tahminleri ve Uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Ağustos tarihine yönelik hava durumu tahminlerini paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre, bazı bölgelerde yoğun yağışlar ve hava sıcaklıklarında düşüş öngörülmektedir.

Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgeleri ile Kocaeli, Sakarya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Ordu, Malatya, Erzincan, Dersim, Elazığ, Bingöl, Gaziantep ve Kilis çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçeceği tahmin edilmektedir. Özellikle Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Kayseri’nin güney ve doğusu ile Sivas’ın güneybatısı ve Elazığ çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı öngörülmektedir. Bu bölgelerde yerel olarak 21-50 kg/m² arasında yağış miktarı beklenmektedir.Sarı Kodlu Uyarı Kuvvetli Sağanak Yağışlarla Dolu Hava Değişiklikleri Bekleniyo
Ayrıca iç ve güney kesimlerde 3 ila 6 derece arasında bir hava sıcaklığı düşüşü beklenmektedir. Rüzgar genellikle kuzey yönünden esecek, güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin edilmektedir.

Bu hava durumu tahminleri doğrultusunda MGM, Adana, Hatay, Mersin, Kayseri, Kahramanmaraş, Niğde, Sivas ve Osmaniye illerinde sarı kodlu uyarı yapmıştır. Kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle bu bölgelerde oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava durumu tahminleri sürekli olarak güncellenmekte olup, vatandaşların güvenilir kaynaklardan son dakika bilgilerini takip etmeleri önemlidir. Özellikle uyarı bölgelerinde yaşayanlar, aniden değişebilecek hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalı ve yetkililerin yapacağı duyuruları dikkate almalıdır.

Editör: Kader GÜL