Atilla Taş, FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada "kamu görevlisine hakaret" ve "devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından toplamda 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Davada tutuksuz olarak yargılanan Taş'ın duruşmaya katılmadığı, avukatının ise duruşma salonunda hazır bulunduğu belirtildi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Atilla Taş'ı "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıl 9 ay 25 gün, "devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kevin Costner'dan Büyük Risk: 'Horizon' Filmini Yapmak Zorundaydım Kevin Costner'dan Büyük Risk: 'Horizon' Filmini Yapmak Zorundaydım

Bu dava, FETÖ'nün medya yapılanmasıyla ilgili olarak yargılanan 29 sanığın davasıydı. 8 Mart 2018'de karara bağlanan davada, bazı sanıklara farklı suçlardan cezalar verilmiş, bazıları ise beraat etmişti. Yargıtay daha sonra, Atilla Taş da dahil olmak üzere bazı sanıkların hükümlerini bozmuş, bu nedenle davalar yeniden görülmüştü.

Editör: Kader GÜL