Sarma, hem zeytinyağlı hem de etli olarak yapılabilir. Hangi şekilde yapılacağına kişi kendi tercihine göre karar verebilir. Zeytinyağlı sarma, daha hafif ve sağlıklı bir yemektir. Etli sarma ise daha doyurucu ve lezzetlidir.

Zeytinyağlı sarma için gerekli malzemeler:

  • 1 kilo asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı nane
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı sarma yapımı:

  1. Soğanı ince ince doğrayın.
  2. Domatesi rendeleyin.
  3. Pirinçleri yıkayın ve süzün.
  4. Bir kasede pirinç, soğan, domates, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve naneyi karıştırın.
  5. Asma yapraklarını yıkayın ve saplarını kesin.
  6. Yaprakların orta kısmına bir yemek kaşığı kadar iç harcı koyun ve rulo şeklinde sarın.
  7. Sarmaları bir tencereye dizin.
  8. Üzerine zeytinyağı ve su ekleyin.
  9. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
  10. Sarmaların suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alın.

Etli sarma için gerekli malzemeler:

  • 1 kilo asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 100 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı nane
  • Zeytinyağı

Etli sarma yapımı:

Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir? Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?
  1. Soğanı ince ince doğrayın.
  2. Domatesi rendeleyin.
  3. Kıymayı bir tavada kavurun.
  4. Kavrulan kıymaya soğan, domates, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve naneyi ekleyin ve karıştırın.
  5. Pirinçleri yıkayın ve süzün.
  6. Etli harcı pirinçle karıştırın.
  7. Asma yapraklarını yıkayın ve saplarını kesin.
  8. Yaprakların orta kısmına bir yemek kaşığı kadar iç harcı koyun ve rulo şeklinde sarın.
  9. Sarmaları bir tencereye dizin.
  10. Üzerine zeytinyağı ve su ekleyin.
  11. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
  12. Sarmaların suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
Editör: Egemen KEYDAL