Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Nallıkaya köyünde doğan Piyade Teğmen Ömer Bağra, 2022 yılında Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit oldu. Şehit Bağra’nın şehadetinin birinci yıl dönümünde, kabri başında anma töreni düzenlendi.

Otomatik Vitesli Araçların Ömrünü Uzatacak Püf Noktaları! Otomatik Vitesli Araçların Ömrünü Uzatacak Püf Noktaları!

Anma törenine, şehidin ailesi, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Şirvan Kaymakamı Emrah Bütün, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Dernekler Federasyon Başkanı Baki Olgaç ve köy halkı katıldı.

Tören, şehidin kabrini ziyaret ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından, köy camisinde şehit için mevlit okutuldu ve dua edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, şehit Teğmen Ömer Bağra için yaptığı konuşmada, “Bizler vatanımızı canımızdan aziz bilmiş bir milletiz. Bugün, canını ülkesi uğruna seve seve feda eden kahramanlar sayesinde, ay yıldızlı bayrağın altında huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Vatan uğruna şahadet şerbeti içen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.

Devletin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, terörle mücadelenin azim, kararlılık ve inançla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Tören, şehit Teğmen Ömer Bağra’nın ailesine başsağlığı ve sabır dilemelerinin ardından sona erdi.