Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir rol oynayan mühendis ve iş adamıdır. Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız hava aracı olan Bayraktar TB2'nin tasarımcısı ve geliştiricisidir. Bayraktar TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye, Irak ve Libya'da kullanılmaktadır.

Bayraktar, 7 Ekim 1979'da İstanbul'da doğdu. Özdemir ve Canan Bayraktar'ın oğludur. Babası Özdemir Bayraktar, Baykar Teknoloji'nin kurucusu ve genel müdürüdür. Annesi Canan Bayraktar, ev hanımıdır.

Bayraktar, Robert Kolej'den mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği okudu. Mezun olduktan sonra Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı.

Kuvvetin Dijital Çağdaki Yeri Kuvvetin Dijital Çağdaki Yeri

2007 yılında Baykar Teknoloji'ye katıldı ve şirketin yönetim kurulu başkanı oldu. Bayraktar, şirketin insansız hava araçları (İHA) geliştirme ve üretiminde önemli rol oynadı. Bayraktar TB2, Türkiye'nin ilk insansız hava aracıdır ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye, Irak ve Libya'da kullanılmaktadır.

Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir rol oynamaktadır. Bayraktar TB2, Türkiye'nin İHA teknolojisinde öncü olmasını sağlamıştır. Bayraktar, Türkiye'nin İHA teknolojisini geliştirmeye ve bu teknolojiyi diğer ülkelerle paylaşmaya devam etmektedir.

Bayraktar, 2016 yılında Sümeyye Erdoğan ile evlendi. Çiftin bir kızı vardır.

Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin en başarılı mühendislerinden biridir. Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir rol oynamaktadır. Bayraktar TB2, Türkiye'nin İHA teknolojisinde öncü olmasını sağlamıştır. Bayraktar, Türkiye'nin İHA teknolojisini geliştirmeye ve bu teknolojiyi diğer ülkelerle paylaşmaya devam etmektedir.

Editör: Egemen KEYDAL