Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 24 Kasım 2023 tarihinde şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesiyle bir araya geldi. Göktaş, PKK'lı teröristlerce 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın anne ve babasını Bakanlık makamında kabul etti. Bu buluşma sırasında, Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'ın kıymetli annesi Zehra Hanım ve babası Sadık Bey'i Bakanlığımızda ağırladık, evlatlarının anısına bir fidan diktik. Al yazmasıyla milletimizin gönlünde yer edinen, hepimizin kardeşi ve evladı olan Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesi bu ülkeye, bizlere emanet. Ruhu şad olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Suikast Girişimine Sert Tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Suikast Girişimine Sert Tepki

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesiyle buluşması, şehit öğretmenin 2016 yılında teröristler tarafından Batman'ın Kozluk ilçesinde şehit edilmesine dayanıyor. Görüşme sırasında, Bakan Göktaş, ailenin acısını paylaşmak ve şükranlarını iletmek amacıyla onları Bakanlık makamında ağırladı. Bu duygusal anı sosyal medya hesabından paylaşarak kamuoyuyla da paylaşan Bakan Göktaş, aileye duyduğu saygıyı ve şehit öğretmenin anısını yaşatma çabasını vurguladı. Göktaş'ın açıklamalarından anlaşıldığı üzere, buluşma sırasında aileye hitaben yapılan fidan dikme töreni, Şenay Aybüke Yalçın'ın hatırasını yaşatma ve onun emanetini taşıma amacını taşıyor. Bu tür etkinlikler, şehit aileleriyle yapılan bir araya gelmelerin duygusal ve sembolik anlamlarını vurgulayarak, toplumda birlik ve dayanışma duygusunu güçlendiriyor.

Editör: Kader GÜL