"Siirt'te Meraya Yatırım: Hayvan Suyu Yalakları ve İyileştirme Projeleriyle Tarım ve Hayvancılık Destekleniyor"

Siirt’te anne ve 5 çocuğu yanan araçta hayatını kaybetti Siirt’te anne ve 5 çocuğu yanan araçta hayatını kaybetti

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kapsamlı mera islah projeleri ile bölgedeki hayvancılığa önemli katkılar sağlandı. Kurtalan ilçesine bağlı Erdurağı, Akçalı ve Aksöğüt köyleri ile Pervari ilçesinin Aydın ve Sakıran mahalleleri, Yukarıbalcılar ve Tuzcular köyleri, Sirvan ilçesinin Kesmetas köyünde hayata geçirilen projeler kapsamında, 2 hayvan içme suyu göleti, 5 hayvan gölgelik alan, süt sağım yeri ve asılama ünitesi, 2 çoban barınağı, 115 hayvan sulama noktası ve yaklaşık 12 bin dönüm alanda gübreleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Toplamda 33 bin 750 hektarlık mera alanının yüzde 6'sının kaba yem ihtiyacının karşılanabildiği belirtildi. Zayıf ot verimi olan mera alanlarında ot üretimini artırmak, hayvanların daha iyi koşullarda beslenmesini ve çobanların daha iyi şartlarda çalışmasını sağlamak amacıyla mera islah ve amenajman projeleri hayata geçirildi. Sirvan'a bağlı Kesmetas köyünde ise hayvanların içme su ihtiyacını karşılamak üzere 70 metre uzunluğunda betonarme hayvan su yalakları inşa edildi.

Bu projeler, bölgedeki tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğine yönelik atılan önemli adımların bir yansıması olarak öne çıkıyor. Kesmetas köyünde devreye alınan hayvan su yalakları, sadece hayvanların değil, aynı zamanda çiftçilerin de yaşam koşullarını olumlu bir şekilde etkileyecek. Proje kapsamında Kesmetas köyüne yapılacak diğer geliştirmelerin de bölge halkına büyük fayda sağlayacağı belirtiliyor.