Unlu Sirkeli Börek Tarifi

Malzemeler:

4 adet yufka

Sos İçin:

Ehliyet Sınıfları Kaç Derece? Ehliyet Sınıfları Kaç Derece?

1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İç Harcı İçin:

200 gram peynir
10 dal maydanoz
Yapılışı:

Sosu hazırlamak için, sıvı yağı, unu ve sirkeyi bir kapta iyice karıştırın.

Yufkaları tezgaha serin ve her birini sekiz eşit parçaya bölün. Her parçanın her yerine fırça yardımıyla sosu sürün.

İç harcı hazırlamak için, peyniri rendeleyin ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Yufkanın geniş kısmına iç harcınızı koyup, rulo şeklinde sarın.

Tüm parçalara bu işlemi uygulayarak börekleri hazırlayın.

Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ya da susam serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Sosun içinde sirke, un ve yağ kullanılır. İç harç peynir ve maydanozla zenginleştirilir. Sonuç, çıtır çıtır bir börek olur. Afiyet olsun!

Editör: Kader GÜL