Fatih'te yaşanan Yunus Emre Göçer trajedisindeki son gelişmeler, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un ifade vermesi ve yakalama kararının kaldırılmasıyla ilgili.

Duruşma Öncesi Gelişmeler

16 Ocak 2024'te İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesinde, sanık Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un Türkiye'ye gelip ifade verdiği bildirildi. Mohamud'un tercüman eşliğinde duruşmada eski savunmalarını tekrarladığı öğrenildi.

Ukrayna'ya Yapılacak Füze Sevkiyatında ABD'nin Önceliği Belli Oldu Ukrayna'ya Yapılacak Füze Sevkiyatında ABD'nin Önceliği Belli Oldu

Mahkeme, Mohamud'un ifadesi alındıktan sonra hakkındaki yakalama kararını geri çekti. Ayrıca yurt dışı yasağı da kaldırılan Mohamud, serbest bırakılarak duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi.

İddianame Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, kazanın yaşandığı tarih ve yer detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Göçer'in ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve 6 Aralık'ta vefat ettiği vurgulanmıştır.

Müşteki Öznur Göçer'in şikayetini geri çekmesi, soruşturma sürecindeki ilginç bir detay olarak karşımıza çıkıyor. İddianamede, şüphelinin kusurlu eylemiyle Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebebiyet verdiği belirtilerek "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Olayın Detayları

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında gerçekleşen kazada, motokurye Yunus Emre Göçer ağır yaralandı ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soruşturma sırasında gözaltına alınan ve serbest bırakılan Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti.

Bilirkişi raporunda, araç sürücüsü Mohamud'un "asli kusurlu" olduğu tespit edilmişti. Zanlı, ifadesinde Göçer'in aniden sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını belirtmiş ve kendisinin de frene basmasına rağmen çarpışmanın önüne geçemediğini ifade etmişti.

Resen Soruşturma

Savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti sonrasında, polislerin ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Yunus Emre Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddialarına yönelik resen soruşturma başlattı.

Editör: Kader GÜL