Yaralılar, Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldü.

Gazze Şeridi'nde Yoğun Bombardıman

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde çeşitli bölgelere yoğun saldırılar başlattı. Görgü tanıklarına göre, saldırılarda en az 210 Filistinli hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. İsrail topçuları ve savaş uçakları, Deyr el-Belah'ın doğusu ile Bureyc ve Megazi mülteci kamplarını hedef aldı.

İsrail Askeri Araçlarının Hareketleri

Görgü tanıkları, İsrail askeri araçlarının ani şekilde Nusayrat Mülteci Kampı'na girdiğini ve kampın çeşitli bölgelerine şiddetli top atışları yaptığını belirtti. Gazze Şeridi'nin merkezinden yoğun dumanlar yükseliyor.

Sağlık Görevlilerinin Bilgileri

Sağlık görevlileri, İsrail'in Nusayrat Kampı'na yönelik saldırılarında insansız hava araçlarının yoğun şekilde uçtuğunu ve kampın yollarında hareket eden herkese ateş açtığını bildirdi. Bu saldırılar sonucunda birçok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail Ordusunun Kullandığı Askeri Güçler

İsrail ordusu, Gazze'nin orta bölgesine düzenlediği şiddetli saldırılarda onlarca savaş uçağı, İHA, helikopter ve tank kullandı. Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık görevlileri, yoğun hava ve topçu bombardımanı sonucu hastaneye çok sayıda ölü ve yaralının getirildiğini aktardı.

Filistin Hükümetinin Tepkisi

Gazze'deki Filistin hükümetine bağlı Medya Ofisi, saldırıları kınayan bir açıklama yaptı. Uluslararası topluma, İsrail'e "vahşi saldırılarını" durdurması için baskı yapma çağrısında bulundu.

İsrail'in Uzun Süren Saldırıları

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 246 gündür devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları büyük bir insani felakete yol açtı. Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusunun bir eve düzenlediği hava saldırısında 5 kişi öldü ve çoğu çocuk 14 kişi yaralandı.

Rüzgarın Etkisiyle Söke Kipaş Kağıt Fabrikası Yangını Yeniden Şiddetlendi Rüzgarın Etkisiyle Söke Kipaş Kağıt Fabrikası Yangını Yeniden Şiddetlendi

Yoğun Bombardıman ve Kayıplar

İsrail topçu birlikleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Zeytun ve Sabra mahallesi ile Nusayrat Mülteci Kampı çevresini yoğun şekilde bombaladı. Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El-Bureyc Mülteci Kampı'nda Şahin ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi yaralandı.

Refah Kentine Yönelik Saldırılar

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde çeşitli noktaları hedef alan İsrail ordusu, saldırılarını karadan ve denizden gerçekleştirdi. Bu saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın Açıklaması

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 36 bin 731 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 83 bin 530 kişinin yaralandığını açıkladı.

Editör: Kader GÜL