Son yıllarda Türkiye'de konut piyasası hareketli bir döneme girdi. Ancak, bu hareketlilik beraberinde sosyal medyada yapılan emlak ilanlarındaki artışı ve sorunları getirdi.

İhracatçılara 15 Milyon Kredi İhracatçılara 15 Milyon Kredi

Denetimsiz İlanlar Gündemde

Emlak ilanları, çeşitli sitelerde hızla yayılmakta ancak içerdikleri bilgiler ve görseller nedeniyle sıkça eleştiri almakta. Bu durumu düzeltmek ve sektördeki denetimi artırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı önemli bir adım attı.

Sosyal Medyada Yetkisiz Emlak Paylaşımına Yasak

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı karar ile sosyal medya üzerinden belgesiz emlakçılık yapmaya çalışan kişilere izin verilmeyecek. Bu karar, sektör temsilcileri tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Emlak sektörü temsilcisi Bayram Coşkun, Ticaret Bakanlığı'nın yetkisi olmayan kişilerin sosyal medyada emlak paylaşımı yapamayacağı kararının, sektördeki düzensizlikleri engelleyeceğini belirtti.

İlanlarda Yetki Belgesi Şart

Coşkun, Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen yeni düzenlemelerle ilgili olarak şunları ifade etti: "Özellikle sosyal medyada paylaşılan ilanlarda artık kişilerin emlakçı olup olmadığı, yetki belgesi sahibi olup olmadığı ve paylaşım yapan kişinin bir kurumda kayıtlı bir çalışan olup olmadığı denetlenecek. Bu, sektördeki düzensizlikleri ortadan kaldırmaya yönelik önemli bir adımdır."

Sahte Hesaplar Piyasa Dengesini Bozuyor

Coşkun'un vurguladığı bir diğer önemli konu, sahte hesaplar üzerinden paylaşılan emlak ilanlarının piyasa dengesini değiştirmesi oldu. Grup yöneticilerinin de bu konuda sorumluluk taşıdığını belirten Coşkun, "Sosyal medyadaki paylaşımların düzenli ve denetimli olması için grup yöneticileri, emlak yetki belgesine sahip veya kayıtlı bir kişi ile anlaşmalı ve işbirliği yapmalıdır" dedi.

Destek Çağrısı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bu önemli kararın emlak sektörünü düzenlemesi ve piyasa dengesini koruması bekleniyor. Sosyal medya grup yöneticilerinden de benzer bir sorumluluk taşıyan bir kişi ile anlaşmalarını ve denetimleri artırmalarını talep eden Coşkun, sektöre destek veren herkesi bu adımları atmaya davet etti.