Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru tarihlerini resmi internet sitesinden duyurdu. Başvurular, 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak. Adaylar, ön başvurularını meb adresindeki elektronik başvuru formunu doldurarak yapacak.

Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim? Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?

Sınav Merkezleri ve Sözlü Sınav Tarihleri

Sözlü sınava hak kazanan adaylar ve yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini 1 Haziran'da MEB'in internet sitesinden e-Devlet şifreleriyle alabilecekler.

Başvuru Şartları ve Sözlü Sınav Detayları

Başvuracak adayların, 2023'te yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurusu onaylanan adaylar, her alan için belirlenen kontenjan sayısının üç katı kadar aday arasından en yüksek puana sahip olanlar sözlü sınava alınacak.

Adaylar sözlü sınavda; eğitim bilimleri ve genel kültür alanındaki bilgi düzeyleri, konuyu kavrayıp özetleme yetenekleri, ifade yeteneği ve muhakeme güçleri, iletişim becerileri, özgüvenleri, ikna kabiliyetleri, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklıkları, topluluk önünde temsil yetenekleri ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek.

Sınav Komisyonu ve Değerlendirme Süreci

Sözlü sınav komisyonları, sınav merkezlerinin bulunduğu İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulacak. Komisyon, bir başkan ve iki üyeden oluşacak. Komisyon üyeleri, hangi komisyonda görevli olduklarını sınav günü öğrenecekler. Adayların başvuru numaraları ise başvuru esnasında sistem tarafından oluşturulacak ve bu numara, sınav giriş belgesinde yer alacak.

Editör: Çetin KEYDAL