Samsun Şehir Hastanesi Yüzde 85 Tamamlandı Samsun Şehir Hastanesi Yüzde 85 Tamamlandı

Samsun'da, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen bir operasyon sonucu gözaltına alınan 34'ü tutuklu toplam 66 kişinin yargılandığı davada, mahkeme 12 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Mahkeme, davanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

Olay, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü bir çalışmanın sonucunda gerçekleşti. Organize suç örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla düzenlenen operasyon, geçen yıl Mart ayında başladı ve çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına yol açtı. Soruşturmanın ardından, 672 sayfalık bir iddianame hazırlandı ve dosya Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Davanın görülmesi pazartesi günü başladı ve adliye binasının konferans salonunda yapıldı. Mahkeme, ara karar için kısa bir ara verdi ve sonunda 12 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Davanın ileri bir tarihe ertelenmesi kararı da mahkeme tarafından açıklandı.

Davanın ayrıntılarına dair herhangi bir bilgi mevcut değil. Davanın ilerleyen süreçlerinde daha fazla bilgi ortaya çıkabilir.