Tahinli Fıstık Ezmesi Tarifi:

Malzemeler:

500 gr tuzsuz yer fıstığı
4 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:

Fıstıkları tek sıra olacak şekilde fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika fırınlayın. Fıstıkların yanmamasına dikkat edin.

Fırından aldığınız sıcak fıstıkları kabuklarını soyarak blendera aktarın. Sıcak fıstıkların yağını daha kolay bıraktığını unutmayın ve kısa sürede kremamsı kıvamda fıstık ezmesi elde edersiniz. Blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.

Bu aşamada, isterseniz sade olarak kullanmak üzere kavanozlayabilirsiniz. Alternatif olarak, tahin ve balı ekleyip blenderı birkaç tur daha çalıştırarak cam kavanozlara aktarın. Kapaklarını sıkıca kapatıp tüketene kadar oda sıcaklığında saklayın.

Fıstık ezmesini kolaylıkla yapabilmek için kullanacağınız blender en az 1000 watt gücünde olmalıdır, böylece blenderin motoru zarar görmemiş olur. Örneğin, 1500 watt gücündeki bir blenderle 5-6 dakikada kremamsı kıvamda fıstık ezmesi elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun! Sağlıklı ve lezzetli günler dilerim.

Ponza Taşı Nedir? Ponza Taşının Şaşırtıcı Faydaları  Nedir? Ponza Taşı Nedir? Ponza Taşının Şaşırtıcı Faydaları Nedir?

Bu tarifle, 500 gram tuzsuz yer fıstığı, 4 yemek kaşığı tahin ve 2 yemek kaşığı bal ile lezzetli bir tahinli fıstık ezmesi hazırlayabilirsiniz. Fırında fıstıkları 15 dakika pişirin, kabuklarını soyup blenderda pürüzsüz hale getirin. Dilerseniz sade, dilerseniz tahin ve bal ekleyerek cam kavanozlara aktarın. Yüksek wattlı bir blender kullanarak kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun!