Bilet satış platformu Obilet, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca tatil için tercih edilebilecek 9 rotayı paylaştı. Bu yılın en uzun bayram tatili yaklaşıyor. 1.5 gün ek izin alarak 9 güne uzatılabilecek Ramazan Bayramı tatilinde, Kaz Dağları’ndan nisanda yazı yaşayan Antalya’ya, "komşu başkent" Atina’dan yurt dışı gezilerinin gözde şehri Roma’ya kadar pek çok alternatif sizleri bekliyor.

1. Kaz Dağları Kaz Dağları, doğanın içinde dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor. İster aile ister arkadaş grubunuzla tercih edebileceğiniz Kaz Dağları'nda Şahindere Kanyonu’nu, Yeşilyurt, Adatepe ve Çamlıbel Köylerini gezebilirsiniz.Kaz Dağları1

2. Eskişehir Eskişehir’e yapacağınız seyahatinizde Tarihi Odunpazarı Evleri’ni görebilir, Porsuk Çayı’nda gondola binerek keyifli vakit geçirebilir ve Eskişehir Şelale Parkı’na giderek şehrin sembolü olan şelaleyi ziyaret edebilirsiniz. Hem çocuklar hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirebileceği Masal Şatosu, Eti Sualtı Dünyası ve Sabancı Uzay Müzesi gibi yerleri de seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.Eskişehir 22

3. Antalya Antalya’da ziyaret edebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Kaleiçi, Hadrian Kapısı, Karaalioğlu Parkı, Düden Şelalesi ve Perge Antik Kenti gibi önerilen konumlar arasında yer alıyor. Seyahat sürenize göre kendinize bir rota oluşturabilirsiniz.

4. Kapadokya Kapadokya'da gören herkesi kendisine hayran bırakan Peri Bacaları’nın yanı sıra Saç Müzesi, Zelve Açık Hava Müzesi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Mazı Yeraltı Şehri gibi yerleri de gezebilirsiniz.Kapadokya 22

5. Karadeniz Turu Karadeniz’in pek çok lokasyonunu keşfedebilirsiniz. Amasya, Tokat, Trabzon, Rize ve Artvin'in en güzel yerlerini gezmek için kapsamlı bir plan yapabilirsiniz.

6. Balkanlar Turu Makedonya, Saraybosna, Karadağ ve Sırbistan rotalarını gezmek için yapacağınız kapsamlı bir planla unutulmaz bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.

7. Belgrad Türkiye’ye yakın yurt dışı destinasyonları arasından tercih edebileceğiniz Belgrad, Kalemegdan Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Cumhuriyet Meydanı, Tito Anıt Mezarı ve Yugoslavya Tarihi Müzesi gibi yerleri gezmek için ideal bir seçenek olabilir.

8. Atina Uçak veya araba ile ulaşabileceğiniz Atina, Akropol, Parthenon Tapınağı, Akropol Müzesi, Monastraki ve Plaka gibi görülmesi gereken noktalarla keyifli bir gezi imkanı sunuyor.

9. Roma İtalya'nın başkenti Roma, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Kolezyum, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi, Aziz Petrus Meydanı, Kapitolin Müzesi ve Palatino Tepesi gibi yerler kesinlikle ziyaret edilmeli.Roma

Cennetin Kapısında Ne Yazar? Cennetin Kapısında Ne Yazar?

Eğer 9 günlük bayram tatilinde nereye gideceğinize karar veremediyseniz, Obilet’in önerilerine göz atabilir ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Editör: Kader GÜL