Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın pil ömrü uzun süredir merak ediliyordu.  Yinelenen tarafından yayınlanan yeni bir rapor Tesla araçlarının batarya bilgileri hakkında önemli bilgilerin ışık tuttuğunu gösteriyor. Rapor hızlı şarjın batarya ömrünü olumsuz yönde etkilediğini ve araçların 200 bin milin üzerindeki kullanım sürelerinde yüzde 12 oranında kapasite kaybettiğini gösteriyor. Bu Tesla araçlarının uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabileceği anlamına geliyor.

Dizipal İzle! Dizipal İzleme Linki! Bedava Dizipal İzle! Dizipal İzle! Dizipal İzleme Linki! Bedava Dizipal İzle!

Hızlı Şarj Bu Araçlarda Sorun Olur Mu?

Özellikle doğru akım DC hızlı şarjın bataryaları olumsuz etkileniyordu Recurrent'ın araştırması bu efsaneyi çürütüyor. ABD'deki binlerce Tesla otomobil verilerinin analiz edildiği çalışma sık sık hızlı şarj kullanan araçlar ile nadiren hızlı şarj kullanan araçlar arasında önemli bir fark olmadığını ortaya koyuyor. Hatta bazı salgınların sıklıkla hızlı şarjlı batarya yapısının daha iyi olduğu görülüyor.

Rapor Rahatlatıcı

Tesla hızlı şarjın batarya birikimini artırdığını kabul ediyor. Elektrikli otomobillerin gelecekte daha fazla kullanıcıya hitap edebileceğini ve pil ömrü endişelerinin azaldığını gösteriyor. Tesla sahipleri için önemli bir gelişme olan bu rapor elektrikli araçların güvenilir bir seçenek olduğunu vurguluyor. Bu yeni araştırma elektrikli otomobillerin gelecekte daha fazla kullanıcıya hitap edebileceğini ve pil ömrü endişelerinin azaldığını gösteriyor.

Her şey Yolunda

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın araçlarının pil ömrü konusu uzun süredir devam eden bir tartışma konusu olmuştu. Araştırma Tesla araçlarının pil gücünün hızlı şarj kullanımıyla ilgili olmadığını gösteriyor ve 200 bin milyon kullanımda sadece yüzde 12 oranında kapasite kaybolduğunu ortaya koyuyor. İster hızlı şarj edin isterseniz standart şarj edin bataryası oldukça güçlü olduğu için sorun yaratmayacağı rapor edildi.

Sık Sık Hızlı Şarj Destekli Batarya Takviyesi Daha İyi

Hızlı şarjın elektrikli araçların pil ömrünün kısaltıldığına dair yaygın bir inanış vardı Recurrent'ın analizi bu düşünceyi çürütüyor. ABD'deki binlerce Tesla otomobil verilerinin incelendiği çalışma sık sık hızlı şarj kullanan araçlar ile nadiren hızlı şarj kullanan araçlar arasında önemli bir fark olmadığını gösteriyor. Hatta bazılarının sık sık hızlı şarj destekli batarya takviyesinin daha iyi olduğu bulgusuna ulaşıldı.