Ergenlik Dönemindeki Çocuklarda Eğitim ve Akademik Başarı Ergenlik Dönemindeki Çocuklarda Eğitim ve Akademik Başarı

Gazze Şehrinde İkamet Eden Öğrenciler İçin Müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar, Gazze şehrinde ikamet eden tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerini sevindirecek nitelikte.

Devlet Desteği ile Öğrenim Ücreti Ücretsiz!

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında, Gazze şehrinde ikamet eden tezli yüksek lisans ve doktora öğrencileri için öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan geçici madde, öğrencilerin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde ödemeleri gereken öğrenim ücretini devletin üstlenmesini sağlıyor.

Yükseköğretimde Yeni Bir Adım: Tezli Yüksek Lisans ve Doktora

Karar, özellikle Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsıyor. Bu öğrenciler, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında devlet destekli olarak öğrenim görecekler.

Genişletilen Kapsam: Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin Ardından Şimdi de Yüksek Lisans ve Doktora

Daha önce 17 Kasım'da yayımlanan bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı ile aynı destek, ailesi veya kendisi Gazze'de ikamet eden ve Türkiye'deki devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programına devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerine tanınmıştı. Bugün yayımlanan karar ile bu destek, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

Eğitimde Fırsat Eşitliği ve Destek!

Gazze şehrinde ikamet eden tezli yüksek lisans ve doktora öğrencileri için getirilen bu devlet destekli uygulama, eğitimde fırsat eşitliği sağlama yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Öğrencilere sağlanan bu destek, geleceğin liderlerinin yetişmesine katkıda bulunarak ülkenin eğitim standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Editör: Kader GÜL