Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bilet fiyatlarına ilişkin iddialara resmi bir açıklama yaparak yanlış bilgilerin düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. TFF, iddiaların asılsız olduğunu ve kulüplerin bilet fiyatlarını belirleme yetkisinin kendilerinde olmadığını belirtti.

Fenerbahçe - Hajduk Split Canlı İzleme Linki! Fenerbahçe - Hajduk Split Canlı İzleme Linki!

TFF'nin yaptığı açıklamada, "31 Ekim 2023 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan yanlış, araştırılmamış ve toplumu kasıtlı olarak infiale davet eden gerçek dışı bir haberle ilgili aşağıdaki açıklama zaruri hale gelmiştir" denildi. Federasyon, iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, kamuoyuna doğru bilgi aktarmanın önemine dikkat çekti.

Açıklamada, TFF'nin statüsü, talimatları ve genelgeleri gereği müsabakaların bilet fiyatları, satışa sunulan koltuk adedi ve satışa çıkan bloklar ile bilet tahsilatı gibi konularda hiçbir rol oynamadığı belirtildi. Bu tür düzenlemelerin kulüpler tarafından yapıldığına ve TFF'nin bu süreçte müdahalede bulunmadığına vurgu yapıldı.

Elektronik bilet sistemi ile ilgili de bilgi verilen açıklamada, Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin müsabakalarında 2014 yılından bu yana elektronik bilet satış sistemi uygulandığı ve kulüpler ile e-bilet sisteminden sorumlu firma arasında yapılan sözleşme gereği bilet ücretlerinin ve satış tarihlerinin kulüpler tarafından belirlendiği belirtildi. Maç sonrası e-bilet sisteminden sorumlu firma, hizmet bedeli dışında kalan hasılatı ev sahibi kulübe göndermekte olup, TFF'nin bu sürecin herhangi bir aşamasında müdahale etmediği vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, bu yanıltıcı ve kasıtlı haberin yayılmasına katkı sağlayan kişilere ve kurumlara karşı hukuki hakların saklı tutulduğu belirtildi. TFF, doğru bilgi akışının korunmasına ve kamuoyunun yanıltıcı bilgilere karşı bilinçli olmasına önem verdiğini ifade etti. Kamuoyuna saygılarını sunarak açıklamayı tamamladı.

Editör: Seniha BESLER