TOGG, Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası olarak, 2019'da ön gösterimini yaptığı doğuştan elektrikli ikinci akıllı cihazının güncel halini CES 2024'te dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2024'te kamuoyu ile paylaştı. Bu etkinlik, ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2024'te gerçekleşti ve TOGG, burada ikinci akıllı cihazı olan T10F'yi tanıttı.Togg'un T10F Modeli Ces 2024'Te Dünyaya Tanıtıldı (1)

T10F, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki önemli oyuncularından biri olan TOGG'un ürettiği ikinci akıllı cihazdır. CES 2024'te sergilenen T10F, C segmentindeki ilk akıllı cihazları T10X'in ardından yine aynı sınıfta ve sedan kullanıcılarının beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. 27 Aralık 2019’da yapılan ön gösterimde tasarıma ilişkin ilk ipucunu veren TOGG, T10F'yi günümüzün tasarım dinamiklerini yansıtan ve sedan modellerden olan beklentileri de karşılayan bir fastback olarak kullanıcılarının beğenisine sundu.Togg'un T10F Modeli Ces 2024'Te Dünyaya Tanıtıldı (2)

T10F, 2025 yılından itibaren Türkiye'de kullanıcılar ile buluşacak. Avrupa'da ise Almanya'da yıl sonu itibarıyla satışlarına başlanacak. Araç, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. 160 kW / 217 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F, RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak.

Anneler Gününde Annenizle Birlikte Yapabileceğiniz Hayır İşleri Nelerdir? Anneler Gününde Annenizle Birlikte Yapabileceğiniz Hayır İşleri Nelerdir?

T10F, sadece bir cihaz değil aynı zamanda güç kaynağı olarak da kullanılabilecek. Araç, harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak tanıyan cihazdan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahiptir. Bu özellik sayesinde Togg sahipleri akıllı cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilecekler.

Araç, Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlanmıştır. 7 hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapısıyla her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlayacak. T10F, trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunacak. Ayrıca araç, "yoğun trafik pilotu" asistan özelliğine de sahip olacak.Togg'un T10F Modeli Ces 2024'Te Dünyaya Tanıtıldı (3)

T10F'nin tasarımı, dinamik ve sportif bir çizgiyi modernlikle birleştiren hacimli arka tasarımı ile dikkat çekiyor. Yan çizgilere dinamik bir şekilde bağlanan farlar da ön tarafa sportif bir görünüm kazandırıyor. T10F'nin ön kısmında, sportif ön panele entegre edilmiş uzun, ince dönüş göstergeleri ile bir Togg imzası olan 'bumerang' şeklindeki gündüz farları yer alıyor.

T10F, Togg'un mobilite deneyimini yeniden tanımladığı Trumore mobil uygulamasıyla da bağlantılı bir deneyim sunacak. Sürücüler, Trumore ile fintek, insurtek, blokzinciri, IoT, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı, akıllı ve empatik bir deneyimin parçası olacaklar.

T10F, uzaktan güncellemelerle sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye yükseltecek. Özellikle V2 donanım seviyesine sahip olan akıllı cihazlarda aktif olan yoğun trafik pilotu asistanı ile kullanıcılar, 15 kilometre/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10F'nin kontrolünde ilerleyebilecekler.

T10F, teknolojik özellikleri ve modern tasarımıyla dikkat çekerken, kullanıcı dostu özellikleri ve güvenlik önlemleriyle de öne çıkmaktadır. Türkiye'nin mobilite alanındaki yenilikçi markası TOGG'un T10F modeli, 2025 yılında Türkiye ve Avrupa pazarında kullanıcılar ile buluşacak. Enerji verimliliği ve çevre dostu yapısıyla da öne çıkan T10F, geleceğin mobilite çözümlerine katkı sağlamayı hedeflemektedir.