Hamurunda yumurta, yoğurt ve sıvı yağ ile mısır unu ve beyaz un karıştırılır. Kabartma tozu ve tuzla dengelenir. İç malzemesinde zeytinyağında kavrulmuş ince doğranmış pırasalar kullanılır, baharatlarla tatlandırılır. Hazırlanan hamur ve iç malzeme, yağlanmış tepsiye dökülüp, isteğe göre süslenir. Ardından 200 derecede pişirilir. Sonuç, göz dolduran bir görünümle sofraları süsler. Bu pratik tarif, hem evde hem de özel davetlerde tercih edilecek lezzetli bir seçenektir.

Sebzelerin Kuzey Afrika Mutfağındaki Lezzeti Sebzelerin Kuzey Afrika Mutfağındaki Lezzeti

İşte Pilaska (Pırasalı Kek) tarifi:

Malzemeler:

Hamuru için:

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz un
1.5 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için:

1 kg pırasa
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Az tuz
Tarif:

İlk olarak pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın.
Bir tencereye pırasaları koyun ve üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökerek kavurun.
Sararan pırasaların üzerine tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamur için, yumurtaları, yağı ve yoğurdu çırpın.
Üzerine suyu süzülmüş pırasaları ekleyin.
Unları azar azar ekleyerek karıştırın.
Kabartma tozu ve tuzu da ekleyip homojen bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye hamuru dökün. Üzerine isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
Afiyet olsun! Dilerseniz tarife kişisel dokunuşlar da ekleyebilirsiniz.

Editör: Kader GÜL