Görüşmelerde İsrail-Filistin çatışması çerçevesinde atılabilecek adımlar ele alındı.

CHP'den Erken Seçim Sinyali: Deniz Yücel'den Çarpıcı Açıklamalar CHP'den Erken Seçim Sinyali: Deniz Yücel'den Çarpıcı Açıklamalar

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "İsrail-Filistin çatışması çerçevesinde atılabilecek adımların ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin arabuluculuk çabalarıyla masum sivillere yönelik insani yardımların bölgeye ulaştırılması için yapılabilecekler değerlendirildi.Türkiye ve Avusturya, İkili Görüşmeden Çıkanlar (3)Görüşmede, orantısız saldırıların durumu daha fazla çıkmaza sürükleyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, tarafların itidalle hareket ederek fevri adımlardan uzak durmalarının çok önemli olduğunu ifade etti." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'in ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirdi. Bu görüşmede de Filistin-İsrail gerginliği ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, görüşmenin önemine vurgu yaparak, Türkiye ve Avusturya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki ortak iradeyi belirtti. Terörle mücadele, düzensiz göçle mücadele, ekonomik iş birliği ve ticaret hacminin artırılması gibi konuları ele aldıklarını ifade etti.Türkiye ve Avusturya, İkili Görüşmeden Çıkanlar (2)Erdoğan ayrıca, terörle mücadelede uluslararası iş birliğinin ve ortak iradenin önemine dikkat çekti. Avusturya'nın Türkiye'ye yaptığı doğrudan yatırımların 11 milyar dolara yaklaştığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin de Avusturya'daki doğrudan yatırımlarının 716 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Filistin-İsrail gerginliğine de değinen Erdoğan, bölgede kalıcı barışın ancak Filistin-İsrail sorununun çözülmesiyle mümkün olacağını vurguladı. 1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti ve bölgedeki gerginliğin daha fazla tırmanmaması için çağrıda bulundu.Türkiye ve Avusturya, İkili Görüşmeden Çıkanlar (1)Erdoğan ayrıca, uluslararası ilişkilere dair de bir dizi çıkarsamada bulundu. Amerika'nın Orta Doğu'daki varlığını sorguladı ve Türkiye'nin insansız hava aracının Amerika tarafından düşürülmesini NATO ortaklığıyla nasıl izah edeceklerini dile getirdi.

Başbakan Nehammer ise Türkiye ile Avusturya arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekti. Ekonomik iş birliği ve ticaretin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Türkiye'nin Avusturya için güvenilir bir ortak olduğunu vurguladı.Türkiye ve Avusturya, İkili Görüşmeden ÇıkanlarGörüşmenin ardından, Erdoğan ve Nehammer heyetleriyle birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmede ayrıca, Orta Doğu ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi konuların da ele alındığı belirtildi. Erdoğan, bu görüşmelerin Körfez ülkeleri dahil olmak üzere genişleyerek devam edeceğini ifade etti.

Editör: Kader GÜL