Bu önemli kararla birlikte, Türkiye'de milyonlarca çalışanın maaşında değişiklikler yaşanacak. İşverenler ve çalışanlar, bu güncellemeleri yakından takip etmeli ve gerekli önlemleri almalıdır.

Tebliğ Resmi Gazete'de Yer Aldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'de yer aldı. Komisyon, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 39'uncu maddesi ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 522'nci maddesi uyarınca görevlendirildi. Komisyon, iş sözleşmesiyle çalışan her türlü işçinin asgari ücretini belirlemekle sorumlu.

Çalışmaların Süreci ve Sonuçları

Komisyon, 11 Aralık'ta başladığı çalışmalarını 27 Aralık'a kadar sürdürdü. Üç toplantı sonucunda alınan kararlar şöyle:

  • Milli seviyede tek asgari ücret tespiti yapıldı.
  • İşçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücreti 1 Ocak-31 Aralık 2024 arasında 666 lira 75 kuruş olarak belirlendi.
  • Asgari ücret desteği, 2024 yılı Ocak ile Aralık döneminde 700 lira olarak sürdürülecek.
  • Desteğin kapsamı ile usul ve esasları, yeniden belirlenmesi önerildi.

Kararın Yayımlanması ve Yürürlüğe Girişi

Karar, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek şekilde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşçi temsilcilerinin muhalefetine rağmen, oy çokluğuyla kabul edildi.

Üsküdar Belediyesi'nden Emeklilere Yıllık 5 Bin TL Pazar Alışverişi Desteği Üsküdar Belediyesi'nden Emeklilere Yıllık 5 Bin TL Pazar Alışverişi Desteği

Asgari Ücretin Net Miktarı Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bakanlıkta düzenlediği toplantıda, asgari ücretin 2024 yılı için net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıklamıştı.