Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde saat 10:42'de 5.1 ve 10:45'te 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi.

Depremlerin ardından 13 artçı sarsıntı meydana geldi. İstanbul ve Bursa'da toplam 3 binada hasar oluştu.

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından yaptığı açıklamada, "İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır." dedi.

Bakan Yerlikaya, "3 BİNADA ÇATLAK OLUŞTU
İstanbul, Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

Bursa, Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir.

Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı

Prof. Dr. Naci Görür, depremin meydana geldiği noktaya dikkat çekti. Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun."

Deprem sonrası alınan önlemler

Depremin ardından İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli'nde bazı okullarda eğitime ara verildi.

Kredi Notu Hakkında Bilinmesi Gerekenler Kredi Notu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İstanbul'un Esenler, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ilçelerinde bazı binalarda hasar tespiti yapıldı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde belediye binası ve bazı evlerde hasar oluştu.

Yalova'nın Armutlu ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Editör: Kader GÜL