Araç Piyasasında Fiyat Düşüşleri Devam Ediyor

Türkiye'de araç piyasasında yaşanan fiyat artışları, Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle birlikte yavaşlamaya başladı. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında düşüşler yaşanıyor.

Sıfır Araçlarda %15-20 İndirim

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sıfır araçta markalara göre değişen %15 ila %20 arasında indirimler görüyoruz. Hatta bir miktar artan döviz kuruyla orantılı hesaplandığında indirimlerin %20-25 oranda olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

İkinci El Araçlarda %10-15 İndirim

İkinci el araç fiyatlarında da düşüşler yaşanıyor. Ertemel, "İkinci el otomobilde ise %10-15 civarında sağlanan indirimler söz konusu" dedi.

Yılbaşından Sonra Artış Beklentisi

Araba Kiralama Fiyatları, Uygun ve Avantajlı Seçenekler Araba Kiralama Fiyatları, Uygun ve Avantajlı Seçenekler

İMAS Başkanı Ertemel, yılbaşından sonra döviz kuru, enflasyon ve ÖTV gibi faktörlerden dolayı fiyatların bir miktar artabileceğini ancak bu artışın kabul edilebilir oranda olacağını söyledi.

En Ucuz Araç Modelleri

Kasım ayında otomobil pazarındaki en uygun fiyatlı araç A Segment Hatchback otomobil olan Hyundai i10, C Segment Sedan aile otomobillerinde ise Fiat Egea olarak göze çarpıyor. B Segment Küçük Hatchback araçlarda ise Seat İbiza, Citroen C3 ve Opel Corsa gibi modeller öne çıkıyor.