Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı.

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Birleşmiş Milletler (BM) arasında yaşanan gerilime değinerek, "Ada'daki olaylar BM'nin tarafsızlığını yitirdiğini düşündürüyor. BM'nin kuruluş ruhuyla bağdaşmıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine ilişkin de görüşlerini dile getiren Bakan Fidan, Türkiye'nin AB üyeliğinin siyasi malzeme olarak kullanıldığını vurgulayarak tepkisini ortaya koydu. Gabriel ise Bulgaristan olarak Türkiye'nin AB üyelik sürecini desteklediklerini belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Fidan, Türkiye-AB ilişkilerine odaklandı. Türkiye'nin AB sürecini rasyonel şartlara uygun bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca AB'nin bu fırsat penceresini kullanması gerektiğini tavsiye etti.

Fidan, Türkiye'nin AB üyeliğinin siyasi malzeme olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda taahhüdünün güçlü olduğunu ve bu politikanın uygulanması için devlet kurumlarının önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin uluslararası ilişkiler ve AB üyelik sürecine bakışını yansıtırken, ülkenin siyasi gelişmeleri ve dış politika stratejilerini de yansıtmış oldu. Bakan Fidan'ın vurguları, Türkiye'nin AB üyelik sürecinde karşılaştığı zorluklara ve AB ülkeleri ile olan ilişkilerine dair kamuoyunda önemli tartışmalara neden olabilir.

Editör: Çetin KEYDAL