Beşiktaş'ta Transfer Sürprizi: Rick Karsdorp İmza İçin Yakın! Beşiktaş'ta Transfer Sürprizi: Rick Karsdorp İmza İçin Yakın!

Bu muhteşem yolculuk 13 saat süren çetin bir mücadele ile sonuçlandı. Yasemin Altıntaş ve Murat Öz yerel saatle 22.00'de Santa Catalina Adası'ndan suya atladılar. bu mesafe akıntılarla birlikte yaklaşık 40 kilometreye kadar çıkabilir. İşte bu zorlu parkurda iki sporcu eş zamanlı olarak yüzmeye başladı.

Tekne Takip Etti

Yüzme esnasında Yasemin Altıntaş ve Murat Öz'e bir tekne ve bir kanon eşlik etti. Bu yüzücülerin yönlerini doğru bir şekilde korumalarını sağlamanın yanı sıra gece boyunca karanlıkta daha görünür olmalarına yardımcı oldu.  Deniz canlılarının dikkatini çekmemek için yüzme sırasında kırmızı ve yeşil ışık kullanıldı.

Denizdeki Canlılar Korkuttu

Parkurun en zor kısmı suyun sıcaklığının düştüğü 18 ile 20 derece arasındaki gece yüzüşüydü. Bu sırada Yasemin Altıntaş ve Murat Öz derin okyanusun altında yaşayan deniz canlılarının arasında yer aldılar. İki yüzücü bu zorlu yolculuk sırasında balinalar köpekbalıkları ve denizaslanları gibi çeşitli deniz canlılarının evlerine misafir oldular. Cumhuriyet'in 100. yılında bu zorlu parkuru birlikte tamamlama amacına ulaşmanın anlamını daha da artırdığını ifade etti.

Murat Öz Dünya Çapında Sayılı Sporcular Arasına Katıldı

41 yaşındaki Murat Öz Catalina Kanalı geçişini tamamlayarak dünya çapında Triple Crown'u 365 günün altında tamamlayan sadece 10 kişiden biri oldu. Ayrıca Türkiye'de bu başarıyı elde eden 5 kişiden biri olarak öne çıktı.  Murat Öz dünya çapında sayılı sporcular arasına katılarak Triple Crown'u 365 günden daha kısa bir sürede tamamlayan sadece 10 kişiden biri oldu. Kendisi aynı zamanda Türkiye'de bu başarıyı elde eden sadece 5 kişiden biridir.

Yasemin Altıntaş

Eylül 2022'de Catalina Kanalı'nı geçen ilk Türk kadın sporcu olan Bengisu Avcı'nın ardından bu başarıya imza atan ikinci kadın yüzücü oldu. Altıntaş zorlu gece yüzüşü sırasında hem fiziksel hem de zihinsel bir savaş vererek bu muhteşem başarıya ulaştı. Yasemin Altıntaş yüzme hayatına skolyoz teşhisi ile başlamış ve 2022 yılında kendi yaş grubunda 200 ve 400 metre serbest Türkiye Master Kadınlar rekorlarını kırmış bir sporcudur. Catalina Kanalı'nı geçişini beklerken zorlu bir hazırlık sürecinden geçtiğini belirtti.