Tüvtürk, Türkiye'de araç muayenelerini yapan ve periyodik araç muayenesi yapan tek kuruluştur. Tüvtürk, 1985 yılında kurulmuştur ve Türkiye'nin 81 ilinde 250'den fazla araç muayene istasyonuna sahiptir. Tüvtürk'ün amacı, trafik güvenliğini ve çevre sağlığını korumak için araçları periyodik olarak kontrol etmek ve uygun olmayan araçları trafiğe çıkarmamaktır.

Araç Muayenesi

Araç muayenesi, bir aracın trafik güvenliği ve çevre sağlığı açısından uygun olup olmadığının kontrol edilmesi işlemidir. Araç muayenesi, her yıl bir kez olmak üzere yapılır. Araç muayenesi yaptırmayan araç sahiplerine para cezası verilir.

Araç Muayene Randevusu

Araç muayene randevusu, Tüvtürk'ün internet sitesi veya çağrı merkezi aracılığıyla alınabilir. Araç muayene randevusu, araç sahibinin kimlik bilgileri ve araç plakası ile alınabilir.

Araç Muayene Ücreti

Araç muayene ücreti, aracın türüne ve yaşına göre değişmektedir. Araç muayene ücreti, Tüvtürk'ün internet sitesinden öğrenilebilir.

Sinir İlaçları ve İş Hayatı Sinir İlaçları ve İş Hayatı

Araç Muayene Zamanı

Araç muayenesi, her yıl bir kez olmak üzere yapılır. Araç muayenesi yaptırma zamanı, aracın ruhsatında belirtilmektedir.

Araç Muayene İstasyonları

Tüvtürk, Türkiye'nin 81 ilinde 250'den fazla araç muayene istasyonuna sahiptir. Araç muayene istasyonları, Tüvtürk'ün internet sitesinden bulunabilir.

Araç Muayene Şartları

Araç muayenesi yaptırabilmek için, aracın aşağıdaki şartları taşıması gerekir:

  • Aracın ruhsatlı olması
  • Aracın plakalı olması
  • Aracın sigortalı olması
  • Aracın trafikte kullanılabilir durumda olması

Araç Muayene Yaptırma

Araç muayenesi yaptırmak için, araç sahibinin aşağıdaki belgeleri getirmesi gerekir:

  • Araç ruhsatı
  • Araç plakası
  • Araç sigortası
  • Araç sahibinin kimlik belgesi

Araç Muayene Gecikme Cezası

Araç muayenesi yaptırmayan araç sahiplerine para cezası verilir. Araç muayene gecikme cezası, aracın türüne ve yaşına göre değişmektedir. Araç muayene gecikme cezası, Tüvtürk'ün internet sitesinden öğrenilebilir.

Araç Muayene Sorgulama

Araç muayene sorgulama, Tüvtürk'ün internet sitesi veya çağrı merkezi aracılığıyla yapılabilir. Araç muayene sorgulama, araç sahibinin kimlik bilgileri ve araç plakası ile yapılabilir.

Editör: Egemen KEYDAL