MEB yeni müfredat ne zaman uygulanacak? 2024 MEB müfredat değişikliği içeriği ve maddeleri: Yeni müfredat hangi sınıflarda uygulanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni müfredat taslağı 1 hafta boyunca öneri ve görüşlere açık olacak. Yapılan açıklamaya göre, müfredat değişikliğinin uygulanacağı kademeler ve yeni eğitim öğretim yılında uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Taslakta yer alan içerik ve maddeler, Bakanlık tarafından yapılan toplantılarda belirlendi. Bu süreçte, 1000’den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi. Bakanlık, yeni müfredat hazırlıklarını tamamladıktan sonra gorusoneri.meb.gov.tr adresinden taslağa erişim sağlanabileceğini açıkladı. Peki, Müfredat değişikliği ne zaman uygulanacak? MEB müfredat değişikliği maddeleri ve içeriği neler? İşte, uygulanacak sınıflar...

Müfredat Değişikliği Taslağı Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademelerinde zorunlu dersleri ilgilendiren “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” taslağını kamuoyuyla paylaştı. Yeni müfredat taslağı, gorusoneri.Meb.gov.tr adresinden erişilebilir durumda. Taslak, öğretim programlarının ortak metnini, okul öncesi için eğitim programlarını, ilkokul ve ortaokul derslerini içeriyor. İşte, yeni müfredatta yer alan dersler ve konular...

Yeni Müfredat İçeriği ve Maddeleri Neler?

  • Öğretim Programları Ortak Metni: Bu kapsamda, ilkokul Türkçe ve matematik dersleri, fen bilimleri, hayat bilgisi, insan hakları ve vatandaşlık dersleri ile ilgili detaylar yer alıyor.

  • Ortaokul Dersleri: Ortaokul düzeyinde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, peygamberimizin hayatı, Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, felsefe, tarih dersleri detaylı olarak incelendi.

Yeni Müfredat Hangi Sınıflarda Uygulanacak?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni müfredatın okul öncesi, ilkokul, birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf, lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanacağı belirtildi.

Ergenlik Dönemindeki Çocuklarda Akademik Baskı ve Başa Çıkma Ergenlik Dönemindeki Çocuklarda Akademik Baskı ve Başa Çıkma

Müfredat Değişikliği Ne Zaman?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağı duyuruldu.

Müfredat Değişikliği Görüş ve Öneri Nasıl Bildirilir?

Müfredat değişikliği hakkında görüş ve öneri bildirmek isteyenler, gorusoneri.meb.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet aracılığıyla görüşlerini iletebilirler.

Editör: Kader GÜL