Veraset belgesinin ölen kişinin mirasçılarına miras bıraktığı mal varlığının resmi olarak tespit edilmesini sağlayan bir belge olduğu ve alınması için mirasçıların ilgili adliyede veya noterlikte başvuruda bulunmaları gerektiği vurgulanıyor. Haberde ayrıca, e-Devlet üzerinden veraset belgesi başvurusu yapmanın kolaylığına ve başvurunun nasıl yapılabileceğine dair bilgiler yer alıyor. Başvurunun e-Devlet üzerinden yapılabileceği ve gerekli bilgileri doldurarak başvurunun tamamlanabileceği belirtilirken, ayrıca e-Devlet üzerinden veraset belgesi sorgulaması yapılabilmesi ve başvurunun durumunun takip edilebilmesi imkanı olduğu bilgisi paylaşılıyor.E Devlet Üzerinden Veraset Belgesi Başvurusu (1)
Veraset, bir kişinin ölümüyle mirasçılar arasında mirasın geçişini ifade eden bir terimdir. Veraset, mirasçıların, ölen kişinin mal varlığını nasıl paylaşacaklarına dair yasal bir süreci de içerir. Bu süreç, genellikle veraset ilamının alınması ve veraset belgesinin düzenlenmesiyle tamamlanır.

Veraset Belgesi Nedir?

Veraset Belgesi, ölen kişinin mirasçılarına miras bıraktığı mal varlığının resmi olarak tespit edilmesini sağlayan bir belgedir. Veraset belgesi, ölen kişinin banka hesaplarına erişim, tapu devir işlemleri ve diğer mirasçılar arasında paylaşımın yapılması gibi işlemlerde gereklidir.E Devlet Üzerinden Veraset Belgesi Başvurusu (2)

6 Şubat Depremlerinde Hayatlarını Kaybedenlerin Anısına 6 Şubat Depremlerinde Hayatlarını Kaybedenlerin Anısına

Veraset Belgesi Nasıl Alınır?

Veraset belgesi, mirasçılar tarafından ilgili adliyede veya noterlikte başvurarak alınır. Başvuruda bulunacak mirasçılar, ölen kişinin ölüm belgesi, kimlik belgesi ve diğer gerekli belgelerle başvurularını yaparlar. Daha sonra mahkeme veya noterlik, mirasçıların tespit edilmesi ve mirasın paylaşımı konusunda bir karar verir ve veraset belgesi düzenlenir.

e-Devlet 2023 Başvuru ve Sorgulama Ekranı

e-Devlet üzerinden veraset belgesi başvurusu yapmak oldukça kolaydır. e-Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra, "Veraset Belgesi Başvurusu" bölümüne tıklamanız yeterlidir. Burada gerekli bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet üzerinden veraset belgesi sorgulaması da yapabilir ve başvurunuzun durumunu takip edebilirsiniz.