Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı hava etkili olacak. İşte bölge bölge hava durumu ve uyarılar:

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak öğle saatlerinde İstanbul çevresinde yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği belirtiliyor.

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı.

Edirne: 16°C, 27°C Parçalı ve az bulutlu.

Kırklareli: 17°C, 27°C Parçalı ve az bulutlu, kıyı kesimlerinde öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı.

Sakarya: 17°C, 28°C Parçalı ve az bulutlu.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Güney kesimlerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir? Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?

Aydın: Parçalı ve az bulutlu.

Denizli: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yarın öğle saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Muğla: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimlerde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Adana çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir. Özellikle gece saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, batısının iç kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Hatay: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinde gece saatlerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Önemli bir değişiklik olmayacağı, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ankara: Az bulutlu.

Eskişehir: Parçalı ve az bulutlu.

Konya: Parçalı ve az bulutlu.

Sivas: Parçalı ve az bulutlu.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sinop çevrelerinde ise çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Bolu: Parçalı ve az bulutlu.Meteorolojik UyarılarKastamonu: Parçalı ve az bulutlu.

Sinop: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Zonguldak: Parçalı ve az bulutlu.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.Meteorolojik Uyarılar (1)Amasya: Parçalı bulutlu.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Tokat: Parçalı bulutlu.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.Meteorolojik Uyarılar (3)Erzurum: Parçalı ve

Batı Akdeniz, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile diğer bazı bölgelerde yağışlar kuvvetli olabilir. Bu nedenle sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Rüzgar da bazı bölgelerde kuvvetli esebilir. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerine yakın seyretmesi bekleniyor. Vatandaşlar, meteorolojik uyarıları takip ederek gerekli tedbirleri almalı ve dışarıda dikkatli olmalıdır.

Editör: Egemen KEYDAL