Bu toplantıda yapay zekânın düzenlenmesi ve karakter rolü konusunda birçok farklı görüş dile getirildi. Toplantıya katılanlar arasında Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg Microsoft'un eski başkanı Bill Gates ve Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai gibi teknoloji ekonomisi bulunuyordu. Yapay zekâ alanındaki faaliyeti gösteren OpenAI'ın kurucusu Sam Altman da toplantıya katıldı.

Yapay Zekâ Güvenlik Forumu

Bu toplantıda Yapay Zekâ Güvenlik Forumu olarak adlandırıldı ve teknoloji sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. ABD Kongresi'nde yapay zekâ düzeylerinin düzenlenmesi ve politikalarının tartışılması için önemli bir platform sağlandı. Toplantının kapalı kayıtlarının gidişatı ve yaklaşık 60 senatörün katıldığı belirtiliyor. Ayrıca bu toplantıdan bir gün önce Senato'nun Yargı Komitesi yapay zekâ mevzuatı hakkında bir oturum düzenlendi.

Dijital Abonelik ve İçerik Servisleri Dijital Abonelik ve İçerik Servisleri

ABD Gizli Toplantılar Yapıyor

 Bu ABD'deki yetişkinlerin yapay zekâ konusunda yoğun bir ilgi gösterdiği ve bu teknolojik dağıtım konusunda ciddi tartışmaların yaşandığı bir dönem yansıtmaktadır. Yapay zekâ teknoloji dünyasında büyük bir faaliyetlere sahip olduğu için bu tür toplantılar teknoloji grupları hükümet toplantıları ve sivil toplum birimleri arasında işbirliğini teşvik etmek ve yapay zekânın güncelleştirilmesinin yapılandırılması önemlidir.

ABD Kongresi'nde Yapay Zekâ Tartışmaları ve Teknoloji Liderlerinin Görüşleri

ABD Kongresi'nde düzenlenen yapay zekâ tartışmalarında önemli teknolojik parçaların parçaları paylaşılıyor. Demokrat Senatör Chuck Schumer toplantıyı tarihi olarak nitelendirdi ve dağıtılan yapay zekâ düzenlemelerini kabaca saklandıklarını bu kuralların nasıl olacağı konusunda net bir fikir birliği olmadığını belirtti.

Elon Musk Medeniyet Riski İfadesini Kullandı

Elon Musk toplantıda denetimsiz yapay zekâ teknolojisinin toplumunun ciddi bir medeniyet riski" teşkil edebileceği uyarısında bulundu. Musk devlete bağlı bir yapay zekâ kurumunun kurulmasını önerdi ve yanlış düzenlemelerin ağır sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Mark Zuckerberg yapay zekâ ile ilgili en önemli iki konuyu güvenlik ve erişim olarak tanımladı. ABD Kongresi'nin yapay zekâyı desteklemesi ve güvenlik önlemleri almak için kullanılması gerektiğini belirtti. Zuckerberg teknolojinin tükenmesinden sorumlu olduğunu ve bir şekilde dağıtılmasından sorumlu olduğunu vurguladı.

Bill Gates Faydalı Dedi

Bill Gates yapay zekânın açlıkla mücadelesi gibi insanın fayda sağlayabilecek alanlarda kullanılabileceğini savundu. Toplantı teknoloji sektörünün en büyük isimlerinin ve ABD kongrelerinin yapay zekâ değerlendirmelerinin kaydedildiği önemli bir platform olarak değerlendiriliyor bazı eleştirmenler toplantının teknolojilerinin korunması amacıyla çıkarlarını ve düzenlemelerin yetersiz olduğunu savunuyorlar.