Yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbası tarifinin malzemeleri neler?
Yayla çorbasını yapmak isteyenler yayla çorbası tarifini ve yayla çorbası tarifinin püf noktalarını araştırıyor. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbası tarifinin malzemeleri neler?
Yayla çorbasının kesilmemesi için ne yapmak lazım?
Çorbanın kesilmemesi için en önemli şey su ile yoğurtlu karışımdan birinin soğuk olmaması ve çırpıcı ile sürekli karıştırılmasıdır. Çorbanın altını kısın ara ara karıştırmaya devam edin. Ardından tavada sıvı yağ ile tereyağını eritin üzerine nane dökün ve biraz pişirin.
Yayla çorbası sevilen çorbalardan biridir. Yayla çorbası yapmak isteyenler Yayla çorbası tarifini ve Yayla çorbası tarifinin püf noktalarını araştırıyor. Peki, Yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbası tarifinin malzemeleri neler?
Yayla çorbası veya yoğurt çorbası, en önemli malzemesi yoğurt olan bir çorbadır. Türkiye’nin her bölgesinde hazırlanır ve tüketilir.
Yayla çorbası hangi yoğurtla yapılır?
Öncelikle tenceremize süzme yoğurt, un, yumurta ve 2, 5 su bardağı kadar soğuk suyumuzu koyup el blenderı veya çırpıcıyla iyice çırpıyoruz, pirinci ve kalan suyumuzu ilave edip ocakta kaynayana kadar aynı yönde karıştırıyoruz.
YAYLA ÇORBASI MALZEMELERİ NELER?
– 1 çay bardağı pirinç
– 3 su bardağı su
– 3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
Terbiyesi için:
– 1 adet yumurta sarısı
– 1,5 su bardağı yoğurt
– 1 yemek kaşığı un
Sosu için:
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 1 yemek kaşığı kuru nane
YAYLA ÇORBA TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir.