Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde merak uyandıran bir karar açıkladı. AK Parti ile ittifak yapmama kararı alarak, Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarını göstereceklerini belirten Erbakan, bu kararın arkasındaki sebepleri geniş bir basın toplantısında detaylandırdı.

Kuveyt Emiri Türkiye'ye Resmi Ziyaret Gerçekleştirdi Kuveyt Emiri Türkiye'ye Resmi Ziyaret Gerçekleştirdi

İttifak Tarihine Bakış

Fatih Erbakan, basın toplantısında 14 Mayıs 2023'teki genel seçimde milletin beklentilerini göz önünde bulundurarak ittifak içinde yer aldıklarını hatırlatarak başladı. Ancak, bu sefer milletin ittifak içinde yer almamasını tercih ettiklerini vurguladı. Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde teşkilatlarının yüzde 60 oranında ittifaka karşı çıktığını, ancak bu yerel seçimlerde bu oranın yüzde 95'e çıktığını ifade etti.

Teşkilatın Rolü

Erbakan, teşkilatlarının beklentilerinin, fikirlerinin ve motivasyonunun partisi için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, bu nedenle yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı aldıklarını belirtti. Teşkilatın beklentilerinin dikkate alındığı bu süreçte, AK Parti ile yapılan görüşmelerde adil ve dengeli bir teklif alamadıklarını dile getirdi.

Kararın Alınma Nedenleri

AK Parti ile yapılan ittifak görüşmelerinin ardından alınan kararı açıklayan Erbakan, "Gelinen bu noktada, AK Parti ile yerel seçimlerde işbirliği yapmama kararı aldık. Yeniden Refah Partisi olarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de de kendi adaylarımızı göstermek yönünde karar almış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı. Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri'nde 'Ahlaklı Belediyeciliğin' ve 'Milli Görüş Belediyeciliğinin' hakim olması için mücadele edeceklerini belirtti.

Aday Tanıtımı

Partisinin İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklama tarihini de duyuran Erbakan, 10 Şubat'ta Ankara Atatürk Spor Salonu'nda bu isimleri ilan edeceklerini söyledi.

Bu kararın partisi ve millet için hayırlı olmasını dileyen Erbakan, Türkiye'nin önemli şehirlerinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin duruşunu ve hedeflerini açıklamış oldu.