YouTube, son teknoloji yapay zeka destekli bir dublaj hizmeti olan Aloud'u denemeye başladı. Şu anda yalnızca bazı İngilizce kanallar bu yenilikçi hizmeti kullanabiliyor.

ChatGPT ve Eğitim Alanındaki Uygulamaları ChatGPT ve Eğitim Alanındaki Uygulamaları

Aloud, içerik oluşturucuların hızla küresel izleyiciye erişim sağlamasını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda geleneksel çeviri yöntemlerine göre büyük ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

YouTube, Aloud'un "sadece birkaç dakika içinde yüksek kaliteli dublaj" sunduğunu belirtiyor. Bu özellik, metni önce çeviriyor ve ardından seslendiriyor.

Aloud Tamamen Ücretsiz Olacak! YouTube kanal sahipleri, çeviriyi kontrol etme ve düzenleme özgürlüğüne sahipken, aynı zamanda çeşitli konuşmacı seçeneklerinden birini seçebiliyorlar. Tüm bu hizmetler için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Geliştirme ekibi ayrıca, gelecekte ses sentezleme yeteneklerini daha da geliştirmeyi ve hatta sinir ağını, videodaki kişinin tempo ve dudak hareketlerine senkronize olacak şekilde ayarlamayı planlıyor.

Bu yenilikçi özellik şu anda bir grup YouTube kanalında deneme aşamasında. Şu an için sadece İngilizce'den İspanyolca ve Portekizce'ye dublaj yapabiliyor, ancak ilerleyen zamanlarda daha fazla dil seçeneği sunulması planlanıyor. Aloud'u videodaki dişli simgesine tıklayarak bulabilirsiniz. Ardından açılan menüden "Ses Parçası" seçeneğine tıklamanız ve tercih ettiğiniz dili seçmeniz gerekiyor.

Aloud ile YouTube, içerik oluşturuculara ve izleyicilere küresel erişimi kolaylaştırmak için önemli bir adım atmış bulunuyor. Bu hizmet, geleneksel çeviri yöntemlerinin yerini alarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Şu an için yalnızca İngilizce kanallarda kullanılabilen bu hizmetin ilerleyen zamanlarda daha fazla dile hizmet vereceği öngörülüyor. Ücretsiz ve kullanıcı dostu olan bu özelliğin gelişimi ve yaygınlaşması heyecanla beklenmektedir.

Editör: Egemen KEYDAL