Yarın Türkiye'de sabah saatlerinden itibaren seçim yoğunluğu başlıyor. Milyonlarca seçmen sandık başında buluşarak yerel yöneticileri için karar verecek. Bu kapsamda, seçmenler nerede oy kullanacağını araştırmaya başladı. İşte, "Nerede oy kullanacağım?" diyenler için YSK ve e-Devlet üzerinden seçmen bilgisi sorgulama ekranı...Ysk Ve E Devlet Ile Nerede Oy Kullanacağınızı Öğrenin! (1)

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

31 Mart 2023 Pazar günü oy kullanacak olan vatandaşlar, hangi okul ve sandıkta oy kullanacağını e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.

E-Devlet kapısına TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" sayfası üzerinden sorgulama yapılabiliyor.

Ayrıca seçmen kaydının nerede olduğunu öğrenmek için e-Devlet üzerinden "Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama" uygulaması kullanılabiliyor.

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, Türkiye'deki milyonlarca seçmen, oy kullanacakları yerleri merak etmeye başladı. Bu meraklarını gidermek için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve e-Devlet üzerinden seçmen bilgisi sorgulama ekranları kullanılabiliyor. E-devlet kapısına TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" sayfasından seçmen bilgileri öğrenilebiliyor. Aynı zamanda, seçmen kaydının nerede olduğunu öğrenmek için "Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama" uygulaması da kullanılabiliyor.Ysk Ve E Devlet Ile Nerede Oy Kullanacağınızı Öğrenin!

Seçim günü, seçmenlerin oy kullanırken yanlarında bulundurmaları gereken belgeler arasında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimlikler yer alıyor. Bu kimlikler nüfus cüzdanı, soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları ve askeri kimlik kartı gibi belgeler olmalıdır.

Seçmenler için önemli olan bu bilgilerin yanı sıra, seçim günü oy verme saatlerine de dikkat edilmelidir. YSK'nın belirlediği saatlere göre, oy verme işlemi 31 Mart 2024'te 07.00-16.00 saatleri arasında 32 ilde, diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Green Card Başvuru Sonuçları 4 Mayıs'ta Açıklandı, Nasıl Sorgulanır? Green Card Başvuru Sonuçları 4 Mayıs'ta Açıklandı, Nasıl Sorgulanır?

Seçmenlerin oy kullanacakları yerleri ve gerekli belgeleri öğrenmeleri için YSK ve e-Devlet üzerinden yapabilecekleri sorgulamaların önemli olduğunu unutmamak gerekir.

OY KULLANMA İŞLEMİ SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

YSK'nın kararıyla 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde oy verme saatleri belirlendi. 32 ilde oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirildi, diğer illerde ise saatler 08.00-17.00 olarak açıklandı.

Seçimlerde oy kullanacak seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak. Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgeler.