Eskişehir'de özel bir bankanın şube müdürü olarak görev yapan Ayşe Pelin Ü., müşterilere ait 5 milyon 331 bin lirayı hesabına geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. İddianamede, 12 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ü., soruşturma aşamasında bankanın zararını giderdiği için etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, banka hesaplarında yapılan inceleme neticesinde Ayşe Pelin Ü.'nün müşterilere ait toplam 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirdiği belirlendi. Ayrıca şüpheli, müşterilerin hesaplarında usulsüz işlemler gerçekleştirerek toplamda 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 euro ve 120 bin dolarlık işlem yapmıştı.

Kavga Cinayetle Sonuçlandı, 4 Kişi Ceza Aldı Kavga Cinayetle Sonuçlandı, 4 Kişi Ceza Aldı

Öte yandan, Ayşe Pelin Ü., soruşturma sürecinde zimmete geçirdiği 5 milyon 331 bin 852 lirayı bankaya geri ödedi. Bu durum, etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gerektiği yönünde iddianamede belirtildi. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan Ayşe Pelin Ü. hakkında iddianamede, 'Zimmet' suçundan 12 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Banka görevlisi olarak görev yaptığı sırada gerçekleştirdiği suçlar nedeniyle yargılanacak olan Ü., mahkeme sürecini bekleyecek. Bu olay, finans sektöründe işlenen suçların yargılandığı bir başka dava olarak önem kazanmış durumda.