Konserde Livaneli ve Faranduri'ye ses sanatçıları Görkem Ezgi Yıldırım, Tevfik Rodos ile Türk ve Yunan sanatçılardan oluşan orkestra ekibi eşlik etti.

Konser sırasında Zülfü Livaneli, Maria Faranduri ile 40 yıllık bir dostluğa sahip olduklarını ve birçok kez birlikte konser verdiklerini belirtti. Ayrıca, 2021 yılında vefat eden dünyaca ünlü Yunan sanatçı Mikis Theodorakis'e de atıfta bulunarak, "İnanıyorum ki Theodorakis de bu gece aramızda" dedi.

Arabamdan Gelen Tıkırtıyı Nasıl Durdurabilirim? Arabamdan Gelen Tıkırtıyı Nasıl Durdurabilirim?

Konserin repertuarındaki eserler, Türkiye ve Yunanistan'da yaşanan afetlerde hayatını kaybedenlere ithaf edildi. Livaneli, bu durumu şu sözlerle vurguladı: "Afetlerde iki halk birbirimize dayanışma gösteriyoruz, dostluğumuzu her daim sürdürmeliyiz."

Konser sırasında yağmur nedeniyle orkestra üyeleri sahneyi terk etmek zorunda kaldı, ancak Livaneli, Faranduri, Yıldırım ve Rodos'un performansına bağlam sanatçısı Erdem Şimşek eşlik ettiği için konser kesintisiz olarak devam etti.

Konserde çok sayıda Türkçe ve Yunanca şarkı seslendirildi ve Türk ve Yunan sanatçılar dostluk mesajları verdi. Konserin son sözlerinde, "Bilmem şu feleğin" isimli eserdeki "Sen bana kardeş de ben sana bacı" şeklindeki sözler, dostluk mesajlarına ek bir anlam kattı.

Editör: Egemen KEYDAL