Ardahan, son yılların en şiddetli kar yağışlarından birini deneyimliyor. Kar kalınlığı 1 metreyi aşarak 55 yıllık bir rekora imza attı. İşte Ardahan'da yaşanan kar yağışının detayları:

Sibirya Soğukları Ardahan'ı Etkisi Altına Aldı

Geçtiğimiz hafta başlayan Sibirya soğukları, Ardahan ilini etkisi altına aldı. Özellikle pazartesi günü başlayan yoğun kar yağışı, kısa sürede etkisini göstererek kent merkezindeki kar kalınlığını artırdı.Ardahan’da Kar Kalınlığı Tarihi Rekor Kırdı (2)

Kent Merkezinde Kar Kalınlığı 1 Metreye Ulaştı

Ardahan'ın kent merkezinde devam eden kar yağışı sonucunda kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Bu durum, son 55 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaşıldığını gösteriyor. Yollarda mahsur kalan vatandaşlar, yoğun çabalar sonucu ekipler tarafından kurtarıldı.

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek'ten Açıklama

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ardahan’ımızda son 55 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaştık. 1968 yılındaki 133 santimetre kar kalınlığını geçme ihtimali var. Rabbimize hamd olsun." ifadelerini kullandı.

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Kentin Karla Kaplı Yollarında Kayak Keyfi

Ardahanlı gençler, yoğun kar yağışı nedeniyle kayak merkezlerine gidememeleri üzerine kentin sokaklarında kayak yapma fırsatı buldular. Oğuz Kağan Ürker adlı bir genç, "Yoğun kar yağışı nedeniyle kayak merkezine gidemedik. Biz de kendimizi sokağa attık. Evde canım sıkıldı. Ben de kayak takımlarımı aldım, kaskımı ve gözlüğümü de takarak kendimi kayak yapmak için caddeye attım." şeklinde konuştu.

Kar Yağışının Etkisiyle Yollar Kapandı

Ardahan'ın Posof ilçesinde de kar yağışının etkisiyle birçok yol ulaşıma kapandı. Ardahan-Türkgözçü kara yolu ile 49 köy yolu, kar nedeniyle trafiğe kapatıldı. İlçe merkezinde bir metreyi aşan kar kalınlığı, birçok aracın yollarda mahsur kalmasına neden oldu.Ardahan’da Kar Kalınlığı Tarihi Rekor Kırdı

Posof Belediyesi ve Karayolları Ekipleri Seferber Oldu

Posof Belediyesi ve Karayolları ekipleri, kapanan yolları açmak ve mahsur kalan araçları kurtarmak için yoğun çaba harcadılar. İş makineleri kullanılarak açılan yollar sayesinde, kent içindeki ulaşımın sağlanması amaçlandı. Ayrıca ilçe merkezinde karın ağırlığına dayanamayan ağaçların temizliği de ekipler tarafından gerçekleştirildi.

Ardahan, yoğun kar yağışıyla mücadele ederken, yetkililer ve vatandaşlar birlikte hareket ederek olumsuz etkileri en aza indirmeye çalışıyorlar. Kar yağışının ardından alınan önlemlerle birlikte, kentteki yaşamın normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor.

Editör: Kader GÜL