Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilçe kongrelerinin büyük ölçüde tamamlandığı ve üç büyükşehirde önemli değişiklikler yaşandığı belirtiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ilçe kongrelerinde mevcut ilçe başkanlarının bir kısmının değiştiği vurgulanıyor. İstanbul'da 13 ilçe başkanının değiştiği ifade ediliyor. Özellikle Başakşehir ve Bağcılar ilçelerinde değişimcilerin başarı elde ettiği belirtiliyor. İzmir'de ise 30 ilçeden 18'inde ilçe başkanlarının değiştiği belirtiliyor. Yerel temsilcilere göre, bu değişimin büyük oranda yerel seçimlerde belediye başkanı aday adayı olmak isteyen ilçe başkanlarıyla ilgili olduğu ifade ediliyor.

CHP'deki değişim süreci, ilçe kongrelerinin büyük ölçüde tamamlanmasıyla birlikte daha da belirginleşti. Parti içindeki üç büyükşehirde gözle görülür değişiklikler yaşandı. Özellikle İzmir'de, ilçe başkanlarının yarısından fazlasının değiştiği dikkat çekiyor. İstanbul'da ise 13 ilçede mevcut ilçe başkanları koltuklarını kaybederek değişim dalgasına kapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Meclis Grup Başkanı Özgür Özel'in liderliğindeki değişimciler, Genel Merkez'in ve birçok belediye başkanının desteklediği adaylara karşı önemli bir sınavı başarıyla geçti. CHP Ankara İlçe Kongreleri'nde Keçiören, Elmadağ, Gölbaşı, Sincan ve Pursaklar'da ilçe başkanlığı el değiştirdi. Geri kalan 19 ilçede ise mevcut başkanlar görevlerine devam etti.

Özellikle İstanbul'un Ümraniye, Esenler, Arnavutköy, Bakırköy, Beyoğlu, Maltepe, Sultangazi, Üsküdar, Kartal, Sarıyer, Bağcılar ve Başakşehir ilçelerindeki değişim dikkat çekiyor. Başakşehir ve Bağcılar'da mevcut ilçe başkanları değişimcilerin adaylarına karşı kaybettiler.

Küçükçekmece'de de değişim rüzgarları esti. Mevcut ilçe başkanı Süleyman Uzunok, rakibi Mert Polat'a 4 oy farkla kaybetti. Polat, yeni ilçe başkanı oldu. Değişimcilerin Esenler ilçe kongresini de önde tamamladığı görülüyor. Mevcut ilçe başkanı Kemal Şahin, İmamoğlu'na yakın olduğu söylenen Cemal Kaya'ya karşı mücadele etti ve Kaya, 199 oy alarak yeni ilçe başkanı oldu.

"CHP'nin kalesi" olarak anılan İzmir'de, kongreler sonrası ilçelerin yarısından fazlasında başkan değişimi yaşandı. Bayraklı, Aliağa, Bayındır, Bergama, Buca, Çiğli, Foça, Güzelbahçe, Karşıyaka, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Urla, Kınık, Kemalpaşa ve Torbalı ilçe başkanları değişti. Ancak yerel temsilcilere göre, bu değişikliklerin büyük kısmı, yerel seçimlerde belediye başkanı aday adayı olmak isteyen ilçe başkanlarıyla ilgili.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar

Önümüzdeki dönemde, bu yeni liderlerin partinin hedeflerine nasıl yön vereceği ve yerel düzeyde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Editör: Kader GÜL