Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde yaptığı konuşmada, bölgesel gelişmelere ve Türk SİHA'sının ABD tarafından düşürülmesine tepki gösterdi. Erdoğan, ABD'nin Suriye'deki faaliyetlerini Türkiye'nin milli güvenliği için büyük bir tehdit olarak değerlendirdi ve bu durumun NATO üyeliğiyle nasıl bağdaşabileceğini sorguladı.

Sinan Ateş Suikastı Davasında Tahliye Kararı: 10 Sanık Serbest Bırakıldı Sinan Ateş Suikastı Davasında Tahliye Kararı: 10 Sanık Serbest Bırakıldı

Ayrıca, Erdoğan Filistin-İsrail çatışmalarına da değindi. Bu çatışmaların bölgeye yayılmasından endişe duyduklarını ve kalıcı barış görüşmelerinin başlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'nin mazlum olduğunu, ancak İsrail'in bu şekilde bir mazlum durumunda olmadığını ifade etti.

Afrika kıtasıyla serbest ticaret alanının önemli fırsatlar sunacağını belirtti ve bu alandaki işbirliğinin arttığını ifade etti. Ayrıca, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail-Filistin çatışmalarının bölgesel güvenlik kaygılarını artırdığını da söyledi.

Editör: Kader GÜL