Uçağın iniş takımlarının arızalanması sonucu gövde üzerine sorunsuz bir şekilde iniş yapması, hem pilotun deneyimi hem de havalimanı ekiplerinin başarılı müdahalesiyle sonuçlandı.

FEDEX'e ait Boeing 763 tipi kargo uçağı, Paris-İstanbul seferi sırasında ön iniş takımlarında arıza yaşadı. Pilot, bu durumu havalimanı kontrol kulesine bildirdi ve gövde üzerine iniş için izin istedi. Havalimanı ekipleri hızla harekete geçerek gerekli tedbirleri aldı ve kurtarma ekiplerini piste yönlendirdi.Fedex Kargo Uçağı İstanbul Havalimanı'nda Acil Durum İnişi Yaptı

İstanbul'da 1 Mayıs 2024'te Hangi Yollar Kapalı Olacak? İstanbul'da 1 Mayıs 2024'te Hangi Yollar Kapalı Olacak?

Uçak, gövde üzerine sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Kabin ekibi de uçağı terk ederken herhangi bir yaralanma yaşamadı. İniş sırasında uçağın pistten çıkması sonucu 16R numaralı pist uçuşlara kapatıldı ve uçağın kaldırılması için çalışmalar başlatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçağın hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımının açılmadığı belirtildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, uçağın yaklaşık 370 metre sürüklendiği açıklandı. Bakan Uraloğlu, olayın detaylarını TRT Haber'e aktararak, uçağın iniş sırasında yaşadığı durumu ve müdahale sürecini detaylandırdı.

Bu olay, hem pilotun deneyimi hem de havalimanı ekiplerinin profesyonel müdahalesi sayesinde ciddi bir faciadan dönüldüğünü gösteriyor. Umarız benzer durumlar gelecekte yaşanmaz ve her zaman güvenli uçuşlar gerçekleştirilir.