Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, hakkında açılan taciz davasının ardından partisinden istifa etti ve yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, kendisine kumpas kurulduğunu öne sürdü ve "Belden aşağı siyasetin bu güne kadar hiç kimseye getirisi olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır" dedi.

Zonguldak'ta Meydana Gelen Heyelan Olayıyla İlgili Son Durum Zonguldak'ta Meydana Gelen Heyelan Olayıyla İlgili Son Durum

Demirtaş, "Ben siz değerli Gülüç halkıma sonsuz güveniyorum. Gülüç halkı beni bu güne kadar hiç yalnız bırakmadı. Bu kumpasa en güzel cevabı da Gülüç halkımız verecek ve bu oyunu bozacaktır" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, partisinden istifa ettikten sonra bağımsız olarak belediye başkanlığı görevine devam edeceğini belirtti. 2024 yılı Mart ayında yapılacak seçimlerde Gülüç Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olduğunu da duyurdu.

Demirtaş, konuşmasında eşine, çocuklarına, ailesine, belediye meclis üyelerine, muhtarlara, belediye personeline ve Gülüç halkına teşekkür etti.

Bağımsız olarak belediye başkanlığı görevine devam etme kararı alan Demirtaş, 2024 yılı Mart ayındaki seçimlerde Gülüç Belediye Başkanlığı'na bir kez daha aday olacağını ifade etti. Seçimlere hangi partiyle gireceğine, Gülüç halkıyla yapacağı görüşmeler sonucunda karar vereceğini belirtti.Gülüç Belediye Başkanı, istifasını belirtirken yaşanan süreçte kendisine destek olan eşi, çocukları, ailesi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye personeli ve Gülüç halkına teşekkür etti. Ayrıca, yargı sürecinin devam ettiğini ve şikayetlerden biri için delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini, diğer şikayet için ise cinsel saldırı ve sarkıntılık suçlarından yargılanma talebinde bulunulduğunu belirtti.

Demirtaş'ın iddiaları hakkında soruşturma sürüyor.

Editör: Kader GÜL