Dünyanın Farklı Coğrafyalarındaki Törenler ve Adetler Dünyanın Farklı Coğrafyalarındaki Törenler ve Adetler

İsrail'de ölü sayısı 1300'ün üzerine çıkmışken, Filistin'de de kayıplar 1537'ye yükselmiş durumda. Gazze'de tank hareketliliği dikkat çekiyor ve İsrail ordusu "Kara harekatına hazırlanıyoruz" açıklamasını yapmış. İsrail, BM'ye Gazze'deki Filistinlileri 24 saat içinde güneye kaydırma talebinde bulunmuş.İsrail'den BM'ye Talep Gazze'deki Filistinlilerin Güneye Kaydırılması (2)Ayrıca, İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullandığını belirtiyor. Gazze Şeridi'nde elektrik, su ve yakıt sıkıntısı yaşanıyor. BM, böyle bir hareketin yıkıcı sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulunuyor. ABD, İsrail ve Mısır, Gazze'deki sivillerin güvenli çıkışını sağlamak için görüşmeler yapıyor.

Saldırılar sonucunda birçok yerin zarar gördüğü ve can kayıplarının arttığı ifade ediliyor. Ayrıca, uluslararası toplumda bu saldırıların insan hakları ihlali olduğuna dair tepkiler var. İsrail'den BM'ye Talep Gazze'deki Filistinlilerin Güneye Kaydırılması (1)Uluslararası düzeyde yapılan açıklamalara ve diplomatik gelişmelere de değiniliyor. Örneğin, NATO ülkeleri İsrail'in yanında olduklarını bildirirken, "orantılı" bir şekilde karşılık verme çağrısı yapıyor. Ayrıca, Almanya Başbakanı Hamas'ın faaliyetlerini yasaklayacağını açıklıyor. Türkiye'nin de Filistin'e insani yardım göndermeye hazırlandığı ifade ediliyor.

İsrail-Filistin çatışmalarının devam ettiği, taraflar arasında yoğun bir çatışma olduğu ve uluslararası toplumun bu duruma dikkat çektiği sonucuna varabiliriz.

Editör: Kader GÜL