Bu kongrede, İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesi belirlenecek. Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, il başkanlığı için yarışıyor. Toplamda 600'den fazla il delegesinin oy kullanması bekleniyor.

Kongre öncesinde her iki aday da yeterli sayıda imzayı toplayarak adaylıklarını kesinleştirdi. Haliç Kongre Merkezi salonunda, Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafları asılı.

Canpolat'ın afişlerinde, Kılıçdaroğlu ile çekilmiş fotoğrafı ve "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Örgütte liyakat Cemal Canpolat", "İstanbul'un birleştirici gücü" ve "Umut ve cesaret" ifadeleri bulunuyor. Özgür Çelik'in afişlerinde ise "İstanbul için hep birlikte başaracağız" ve "İstanbul için biz varız" yazıyor.İstanbul CHP Kongresi Heyecan Dolu Liderlik Yarışı (1)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesajda, cumhuriyetin temel değerlerine bağlılık ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefine vurgu yapıldı. Kılıçdaroğlu, partililere teşekkürlerini sunarak, demokratik olgunlukla iradelerini ortaya koymalarını diledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kürsüye çıktığında, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atılması üzerine, demokratik bir kongre olması gerektiğini belirterek, kimsenin sözünün kesilmemesi çağrısında bulundu.

Kaftancıoğlu, yaklaşık altı yıldır il başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve bu kürsüden son kez seslendiğini ifade etti. Ankara'daki kurultayda yaşananları da anımsatarak, demokratik bir kongre olmadığı eleştirisinde bulundu.

Divan başkanı ve divan üyelerinin seçimi yapıldı. 23. Dönem İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, divan başkanı seçildi. Soysal, "Partinin birliği ve dirliği için CHP'ye yakışan bir kongre yapacağız" diyerek açılışı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı.

Soysal, konuşmasında, 28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonomik ve sosyal konulardaki değişimlere değinerek hükümetin politikalarını eleştirdi. Özellikle ekonomik sıkıntıları vurgulayarak, vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, kürsüye çıktığında, "Her şey çok güzel olacak" sloganlarıyla konuşmasına başladı. İmamoğlu, 2019 seçimlerini Türkiye demokratlarının ortak başarısı olarak nitelendirerek, CHP'nin halkın partisi olduğuna vurgu yaptı.

İmamoğlu, siyasetin kişisel bir adanmışlık işi olduğunu belirterek, eleştirileri saldırı olarak algılamanın doğru olmadığını ifade etti. Parti içi demokrasinin önemine değinerek, herkesin görüşlerine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği 4.5 yılda yaptıkları ve hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi. Ayrıca, CHP'nin iktidara gelme hedefine vurgu yaparak, 2024 yerel seçimlerini kazanmayı amaçladıklarını söyledi.

Kongrede Canpolat'ı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Çelik'i ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel destekliyor.

Kongre akşam saatlerine kadar devam etti. Bu kongrede İstanbul İl Başkanlığı belirlenmiş oldu. Ayrıca, geçen ay tamamlanan ilçe kongrelerinde 39 ilçeden 14'üne yeni ilçe başkanları seçilmişti.

Editör: Kader GÜL