ChatGPT ve Eğitim Alanındaki Uygulamaları ChatGPT ve Eğitim Alanındaki Uygulamaları

Samsung, uzun süredir üzerinde çalıştığı Galaxy markalı akıllı yüzük için "Galaxy Ring" ticari markasını almış ve giyilebilir akıllı cihazlar kategorisine dahil edilen bu yüzüğün resmi olarak tanıtımı yapılmıştır.

Henüz netleşmeyen özelliklere sahip olan akıllı yüzük, parmak üzerine takılacak ve sağlık kontrollerini ölçebilecek yeteneklere sahip olması beklenmektedir. Özellikle kalp atış hızı izleme gibi yaşamsal ölçümler için kullanılabileceği düşünülmektedir.

Bununla birlikte, Samsung, akıllı yüzüğün yanı sıra sanal gerçeklik alanında da çalışmalar yapmaktadır. "Galaxy Glasses" adlı bir marka için başvuruda bulunmuş olup, sanal gerçeklik başlığı kategorisini kapsayacak olan bu gözlüklerin tasarımına dair herhangi bir detay henüz açıklanmamıştır.

Galaxy Glasses markasının sözde güneş gözlükleriyle ilgili detaylar mevcut değildir. Bu marka altında, sanal veya artırılmış gerçeklik gözlüklerinin piyasaya sürüleceği belirtilmektedir.

Samsung, akıllı yüzük ve sanal gerçeklik gözlüğü için başvurular yapmış olsa da, henüz seri üretime geçip geçilmeyeceğine dair bir karar verilmemiştir. Ancak yapılan başvurular, bu cihazların ilerleyen zamanlarda piyasaya sürüleme ihtimalinin yüksek olduğunu göstermektedir.

Editör: Çetin KEYDAL